Blaga: "Noi ne dorim schimbarea lui Victor Ponta, dar nu pot să înţeleg poziţia dlui Dragnea"

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat luni că, deşi liberalii îşi doresc schimbarea din funcţie a premierului Victor Ponta, ideea lansată de Liviu Dragnea pe această temă pare una năstruşnică, relatează Agerpres.

"Noi ne dorim schimbarea lui Victor Ponta, dar nu pot să înţeleg poziţia dlui Dragnea. Adică ce-i cere dlui preşedinte şi cine îi dă dreptul să îi ceară asta? Altă idee năstruşnică. Avem o Constituţie care spune exact paşii care trebuie făcuţi în momentul în care PSD, în sfârşit, poate ajunge la concluzia că dl Ponta, în fruntea Guvernului, face mult rău României şi lor, că altfel nu i-ar interesa", a declarat Vasile Blaga, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Reamintim că duminică, Dragnea, ales şef PSD de 97% din membrii de partid, a fost întrebat dacă va negocia cu preşedintele Klaus Iohannis schimbarea premierului, după alegerile din PSD. Răspunsul acestuia a fost că va aborda acest subiect doar în cazul în care apar "solicitări" sau "invitaţii" în acest sens.

"Voi vorbi despre asta dacă se întâmplă, dacă apar solicitări, dacă apare vreo invitaţie. Nu s-a schimbat foarte mult poziţia mea sau nu avea de ce se să schimbe după acest vot. Tot ce am avut de spus pe acest subiect am spus public, fără ezitare şi destul de clar. Nu am de ce să bat la o uşă ca să discut cu cineva cum să ne dăm jos Guvernul", a declarat Dragnea.