Blaga invocă Legea Partidului pentru a respinge candidatura Monicăi Macovei

Vasile Blaga , preşedinte PDL
Vasile Blaga , preşedinte PDL (Epoch Times România)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga rămâne inflexibil în ceea ce priveşte refuzul de a o include pe Monica Macovei în procesul de selecţie a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale, declarând că partidul îl va susţine până în ultimul moment pe Cătălin Predoiu, creditat în sondaje cu 5% intenţie de vot în turul 1 al alegerilor pentru Cotroceni:

"Îl susţinem până în ultimul moment pe Cătălin Predoiu, pentru că este cel mai bun candidat pe care îl poate avea dreapta. Am fost colegi în Guvern, gândiţi-vă la cele patru Coduri, la Mica Reformă în justiţie, aveam încredere în el şi de aceea îl vom sprijini până la capăt", a declarat Vasile Blaga, la Realitatea TV.

În ceea ce priveşte solicitarea Monicăi Macovei de a candida la prezidenţiale din partea noii alianţe rezultate din fuziunea PDL-PNL, Blaga a respins hotărât această posibilitate:

"Doamna Macovei trebuie să respecte legea. Legea partidului. Aici nu suntem pe toane. Monica Macovei nu poate candida cu susţinerea Alianţei Creştin-Democrate. Cred că se va uita cu mult respect faţă de cei care au sprijinit-o să obţină un mandat de europarlamentar" a afirmat Blaga.

La rândul său, Monica Macovei a declarat miercuri seară, la B1 TV, că, în ciuda faptului că a fost refuzată de preşedintele formaţiunii, Vasile Blaga, aşteaptă în continuare să fie inclusă în procesul de selecţie a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale, argumentând că prezidenţiabilii nu trebuie decişi în birourile unor partide, ci trebuie întrebaţi oamenii, electoratul.

Fostul ministru al Justiţiei a declarat că vrea să intre în cursa pentru preşedinţie nu din orgoliu sau alte motive ci pentru că a observat lipsa de putere şi determinare a actualilor prezidenţiabili de dreapta, subliniind că este normal să fie mai mulţi candidaţi, nu numai trei, ci şi alţii care au şanse şi să se întrebe şi electoratul cu privire la preferinţele sale.

„Hai să întrebăm electoratul. Oameni buni, pe cine vreţi preşedinte? Pentru că altfel nu vor veni la vot. Electoratul de dreapta nu va veni la vot. Candidaţii nu se stabilesc în birourile de partid. Acum, materialul pe care îl avem de campanie, fibra de campanie, în acest moment este foarte moale. Sunt ca nişte cochilii goale, fără intensitate. Vorbesc de capacitatea candidaţilor. Şi o să vă spun de ce. Înainte de a spune de ce meriţi să fii preşedinte, de ce ai fi bun ca preşedinte, tu trebuie să arăţi că eşti bun să conduci o campanie electorală, că eşti bun lider. Deşi unii sunt declaraţi candidaţi la preşedinţie de mai mult timp încoace, şi mă refer la toţi. A arătat până acum vreunul putere şi determinare şi lidership, putere de conducere? Eu nu vreau să-i atac. Eu vreau să câştige dreapta şi vreau să spun motivele pentru care şi eu, şi alţii cu şanse să intrăm în această evaluare. Şi se poate”, a adăugat Macovei.

"Ultimul moment", din punctul de vedere al Monicăi Macovei înseamnă data de 5 august, când se încheie procesul de analiză sociologică pentru determinarea candidatului dreptei, după care va decide ce are de făcut.