Bitcoinul cade după anunţul de închidere a schimburilor valutare digitale în China

Bitcoin a căzut brusc vineri, după ce o ştire apărută în presa chineză informa că această ţară intenţionează să închidă schimburile locale de criptovalută, deşi analiştii au afirmat că aceasta este doar o problemă temporară.
(Captură Foto)

Surse apropiate unui comitet de reglementare care supraveghează activităţile de finanţare online, au declarat publicaţiei financiare chineze Caixin că autorităţile intenţionează să închidă schimburile de bitcoin în China.

Două surse aflate în contact direct cu oficiali de la trei burse chinezeşti - OKCoin din Beijing, BTC China din Shanghai şi Huobi din Beijing - au declarat că bursele le-au notificat că nu au primit nicio informare de la guvernul chinez, potrivit Reuters.

Vestea urmează anunţului Chinei de la începutul acestei săptămâni de a interzice aşa-numitele "oferte iniţiale de monede" sau practica de a crea şi a vinde valute digitale sau jetoane (tokens) investitorilor, pentru a finanţa proiecte start-up.

Bitcoin a scăzut la un nivel record de 4.227 USD BTC = BTSP pe platforma bitstamp, iar ultima sa tranzacţionare a fost la 4.309,80 USD, ceea ce reprezintă o scădere cu 6,6%. La 2 septembrie, acesta a înregistrat un nivel record de aproape 5.000 USD.

Pierderile drastice, precum cea de vineri, sunt normale ca evoluţie pentru cursul unui activ precum bitcoin, au spus analiştii. De-a lungul istoriei sale de opt ani, bitcoinul a crescut zilnic cu 18% şi a scăzut cu până la 13%.

Cu toate acestea, bitcoinul a crescut cu aproape 346% anul acesta.