Biserica Anglicană votează să organizeze ceremonii pentru credincioşii care îşi schimbă sexul

Sinodul General al Bisericii Anglicane a votat în favoarea “acceptării persoanelor transgender”, luând în considerare pregătirea unei ceremonii bisericeşti pentru a “marca tranziţia unei persoane la un anumit sex”.
Catedrala anglicană din Canterbury, Marea Britanie.
Catedrala anglicană din Canterbury, Marea Britanie. (Wikipedia.org)

Biserica oficială a Marii Britanii a votat în cadrul Clerului cu 4 la 1 în favoarea acestei mişcări şi cu mai mult de 2 la 1 în cadrul enoriaşilor (membrilor care nu aparţin Clerului) în timpul Sinodului de 4 zile.

“Acest Sinod, recunoscând nevoia persoanelor transgender de a fi acceptate şi confirmate în sânul bisericilor lor parohiale, cere Camerei Episcopilor să ia în considerare dacă vor putea fi pregătite anumite materiale liturgice apreciate la nivel naţional pentru a marca tranziţia unei persoane la un anumit sex”, potrivit textului moţiunii.

BBC a declarat că “un astfel de serviciu nu va fi un al doilea botez, totuşi, din moment ce învăţătura Bisericii este aceea că oamenii sunt făcuţi în imaginea lui Dumnezeu – transcendând sexul – şi botezul are loc o singură dată”.

Sinodul General a susţinut sâmbătă o interdicţie asupra terapiei de preschimbare pentru creştinii care se luptă cu sexualitatea lor.

Episcopul din Liverpool Paul Bayes a declarat: “Orientarea şi identitatea [persoanelor] LGBT nu este o boală. Şi orientarea şi identitatea [persoanelor] LGBTI nu este un păcat”.

Arhiepiscopul din Canterbury Justin Welby a declarat, de asemenea, că Biserica Anglicană va petrece trei ani pentru a evidenţia noua sa poziţie privind sexualitatea, în condiţiile în care regulile actuale interzic căsătoriile şi uniunile civile între persoane de acelaşi sex.