Biroul Permanent al PSD se întruneşte în prima şedinţă după eşecul în alegeri

Şedinţa a Biroului Permanent PSD
Şedinţa a Biroului Permanent PSD (Epoch Times România)

Liderii PSD se întrunesc, luni, începând cu ora 11.00, în prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional (BPN) de după eşecul înregistrat de premier la alegerile prezidenţiale, informează Hotnews.

Din BPN fac parte vicepreşedinţii partidului, în consecinţă şedinţa de luni se va desfăşura într-o formulă cu trei membri mai puţin, respectiv fără Marian Vanghelie şi Dan Şova, foşti vicepreşedinţi excluşi din partid la ultima şedinţă CExN şi fără Mircea Geoană, membru al BPN în calitate de fost preşedinte al partidului.

La şedinţa de luni este de aşteptat ca social-democraţii să discute şi să ia decizii politice privind restructurarea Guvernului şi formarea Cabinetului Ponta 4, , în care va fi cooptat partidul satelit al PSD înfiinţat de Călin Popescu Tăriceanu, în condiţiile în care atât CExN cât şi membrii grupurilor parlamentare ale PSD au decis menţinerea formaţiunii la guvernare.

Viitorul Guvern Ponta nu va mai cuprinde miniştri delegaţi iar şase portofolii vor fi împărţite în mod egal UNPR-ului, PC-ului şi PLR-ului, restul revenind PSD.

Totodată, este de aşteptat ca în şedinţă să se discute şi tema bugetului, care urmează să ajungă în Parlament în cursul săptămânii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne