Birchall se declară victima unui "fake news" după ce a fost executată de CEX-ul PSD

Ana Birchall
Ana Birchall (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Proaspăt "executată" de Comitetul Executiv al PSD, Ana Birchall acuză vineri, pe pagina sa de Facebook, că a fost victima unui "fake news". Pe surse ieşise informaţia că, imediat după ce a fost dată jos de la Ministerul Justiţiei, s-a dus la Cotroceni să vorbească cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Fake news - După şedinţa CEx am venit la Ministerul Justiţiei", a scris Ana Birchall, postând o fotografie cu ea în timp ce şefa PSD Viorica Dăncilă ţinea o conferinţă de presă după CEx.

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

În conferinţa de presă de la Palatul Parlamentului, un reporter i-a spus Vioricăi Dăncilă că a aflat, din surse politice, că Birchall a plecat din şedinţa de CEx în care a fost înlocuită cu Ana Gîrbovan şi se află la Palatul Cotroceni.

"Nu, nu ştiu despre acest lucru. Dar dacă dna Birchall a făcut acest lucru este foarte grav. Este membru al Partidului Social Democrat şi problemele le rezolvăm în interiorul partidului. Mai mult, i-am explicat dnei Ana Birchall că vreau să fac această nominalizare la Ministerul Justiţiei pentru că vreau pe cineva din rândul magistraţilor, care nu este înregimentat politic, tocmai pentru a avea certitudinea că există o bună conlucrare şi că vom putea obţine consens pe toate deciziile referitoare la justiţie. (...) Înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional am avut o discuţie cu dna Birchall în care i-am mulţumit pentru activitatea depusă şi i-am explicat că vreau să fac această modificare. Din aceleaşi considerente pe care vi le-am enumerat anterior, vreau pe cineva din sistemul de Justiţie", a declarat premierul.

Întrebată ce-i reproşează Anei Birchall, mai ales în această perioadă în care a ocupat postul de ministru al Justiţiei şi a fost în plin scandal la Caracal, şefa PSD a replicat:

"Nu aş pleca de la aprecieri sau reproşuri pentru un ministru sau altul. Am explicat de ce am vrut această schimbare şi de ce am vrut să fac această nominalizare. Vreau ca la Ministerul Justiţiei să fie cineva care cunoaşte foarte bine modul în care lucrează magistraţii, cineva care a lucrat alături de magistraţi, cineva independent şi nu am vrut ca să mai fie cineva înregimentat politic".