Birchall: Nu există o faptă mai josnică decât să profiţi de necazurile oamenilor pentru a fura

Ana Birchall
Ana Birchall (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a reacţionat după ce procurorul-şef al DNA a anunţat că au fost deschise 33 de dosare penale privind achiziţiile legate de combaterea Covid-19.

"Am mai spus-o, consider că nu există mai josnică faptă decât să profiţi de situaţia grea prin care trece o lume întreagă, să profiţi de necazurile unor oameni pentru a fura, pentru a te îmbogăţi pe seama lor. Bravo procurorilor DNA şi cred că fiecare dintre noi trebuie să susţinem şi să îi încurajam să-şi continue eforturile pentru ca toţi cei care au comis fapte de corupţie să răspundă în faţa legii", a declarat Birchall.

Fostul ministru al Justiţiei a făcut un nou apel către cetăţeni să se implice în proiectul pe care l-a lansat recent - "Spune cine fură".

"Vă rog ca toţi care aveţi cunoştinţă de posibile fapte de corupţie comise în aceste zile că puteţi trimite aceste informaţii pe adresa spunecinefura@gmail.com, iar eu mă angajez să le centralizez şi să le transmit autorităţilor pentru a fi soluţionate legal. Să facem curăţenie!".

Reamintim că procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a anunţat că procurorii anticorupţie au deschis 33 de dosare privind achiziţiile legate de pandemia de coronavirus de la debutul stării de urgenţă. Unul dintre aceste dosare vizează celebra achiziţie de măşti făcută de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), mai exact contractul de 12 milioane de euro pentru măşti de protecţie încredinţat firmei paravan a unei bucătărese. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne