Birchall: Nu am permis ca ţara să fie acaparată de borfaşi. Nu a fost o luptă uşoară

Ana Birchall
Ana Birchall (Epoch Times România)

Exclusă din PSD şi atacată frecvent de foştii săi colegi - inclusiv de ex-premierul Dăncilă - fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall susţine, într-un mesaj adresat pe Facebook unui simpatizant, că în activitatea sa la minister a făcut astfel încât „ţara să nu fie acaparată de borfaşi”.

Redăm mesajul, publicat de Aktual24.ro

"Vă mulţumesc foarte mult pentru mesaj. Sunt onorată. Eu nu am făcut decât să respect jurământul depus faţă de români şi România şi să nu permit să fie ţara asta acaparată de borfaşi, să se facă un rău iremediabil în justiţie. Nu a fost o luptă uşoară, dar nu m-am lăsat şi asta a deranjat... dar aş face la fel. Numai bine şi vă mulţumesc pentru prietenia dvs. Aştept să îmi mai scrieţi."

Ana Birchall
Ana Birchall (Aktual24.ro)

Reamintim că Ana Birchall a fost exclusă marţi din PSD, fostului ministru reproşându-i-se faptul că poziţiile sale publice în materie de Justiţie sunt antagonice viziunii PSD. De exemplu, Birchall a fost unul dintre criticii Secţiei Speciale de investigare a magistraţilor, secţie la care PSD nu a vrut să renunţe cu niciun preţ.

Ieri, după excludere, Birchall a postat un mesaj pe Facebook în care vorbea despre nenorociri găsite în legile făcute în timpul mandatului Dăncilă şi de asalt asupra Justiţiei.

"Păi doamna Dăncilă, era în fişa postului de ministru al Justiţiei să vorbesc despre justiţie, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute şi în timpul mandatul dvs. de 'Comisia specială Iordache' de exemplu, despre asaltul asupra justiţiei, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broşe....", scria pe Facebook Birchall.

Ulterior, mai exact joi seara, întrebată de presă cum comentează acuzaţiile fostei sale colege, Dăncilă a lansat un adevărat atac la adresa Anei Birchall.

„Birchall spunea despre nenorocirile făcute de PSD la legile Justiţiei. Văd discursul doamnei Birchall ca şi cum ar face parte din stafful de campanie al domnului Iohannis”, a declarat Viorica Dăncilă.

Mai, mult, prezidenţiabila a acuzat-o pe Birchall că a votat în Parlament legile Justiţiei şi modificările la Codul Penal şi cel de Procedură Penală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne