Birchall: Băsescu a sprijinit demolarea justiţiei denunţând "abuzurile" care au dus la condamnarea fratelui său

Ana Birchall
Ana Birchall (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a reacţionat dur, via Facebook, după ce liderul PMP Traian Băsescu a apreciat că instituţiile statului au ajuns să aibă o atitudine defensivă în raport cu reţelele de crimă organizată şi a blamat faptul că, după scandalul cu protocoalele secrete, SRI s-a retras din supravegherea acestor grupări, însă este necesar să intre din nou în acţiune.

"După ce a sprijinit public demolarea statului de drept, a instituţiilor de aplicare a legii şi celor de suport, denunţând 'abuzurile' care au dus la condamnarea fratelui său Mircea, anturat până la cumătrie cu interlopul Bercea Mondialul ....fostul preşedinte cere mai multă fermitate şi scoaterea unor instituţii din cazărmi în lupta cu crima organizată. Politica suportă multe dar atâta ipocrizie e greu de întâlnit în altă parte decât la un fost şef de stat care ieşea cu ochii umezi în prime time acuzând 'hărţuirea' de către instituţiile statului a unei anumite doamne şi a prietenelor ei de şedere în ţări cu nume exotice!", a transmis Ana Birchall.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, lupta împotriva crimei organizate trebuie dusă în continuare cu maximă fermitate, inclusiv prin aplicarea legilor şi făcut curăţenie serioasă în justiţie, nu numai declarativ.

"Sigur că şi după această postare mi-am mai făcut nişte 'prieteni' şi mă aştept să fiu atacată şi denigrată iar pagina mea de FB să fie iar invadată de postaci şi trolli dar nu voi înceta să spun adevărul şi să demasc impostura şi ipocrizia! Daţi share, oameni buni, să se ştie adevărul!", a afirmat Ana Birchall.

Reamintim că Traian Băsescu a atras atenţia, recent, că atitudinea instituţiilor statului faţă de reţelele de crimă organizată trebuie să se schimbe, altfel vom ajunge să ne fie frică să ieşim pe stradă. În opinia fostului preşedinte, trebuie restabilită implicarea unor unităţi de informaţii puternice ale Ministerului de Interne, iar SRI trebuie să revină pe câmpul de culegere a informaţiilor de la grupările interlope. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne