Birchall: Avocatul general al Curţii de Justiţie a UE i-a dat o smetie marelui constituţionalist Tudorel Toader

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a reacţionat, miercuri, după ce Avocatul general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Michal Bobek, a opinat că înfiinţarea Secţiei Speciale pentru investigarea magistraţilor încalcă legislaţia UE. În acest context, Birchall reaminteşte faptul că Tudorel Toader - predecesorul său în funcţia de ministru al Justiţiei - a fost la originea înfiinţării SIIJ.

„Iată că după CEDO şi Comisia de la Veneţia, vine şi Avocatul General al CJUE care îi dă o smetie domnului profesor universitar doctor, avocat, notar, rector şi mare constituţionalist Tudorel Toader. Opera lui politico-juridică mai primeşte un vot de blam din partea mediilor europene. Vă amintesc că ordonanţele de urgenţă despre care avocatul general spune că încalcă legislaţia şi valorile UE au fost adoptate de dl ministru al Justiţiei Tudorel Toader, la comanda unor ‘centre de reflecţie’, aşa cum el însuşi ne spunea”, a scris deputata pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Birchall îi sugerează încă o dată lui Toader să demisioneze din funcţia de rector al Universităţii A.I. Cuza din Iaşi.

„Domnule Rector şi profesor, aveţi curaj să le spuneţi studenţilor în faţă că opera dvs politică şi juridică de la minister a fost sancţionată de toate instituţiile europene? Mai are sens să discutăm de o demisie de onoare?? Sau vorba aceea, dvs aveţi mult curaj, doar că vă e frică să-l folosiţi?”, întreabă fostul ministru al Justiţiei.

Reamintim că, miercuri, Avocatul general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Michal Bobek, a afirmat că înfiinţarea Secţiei Speciale pentru investigarea magistraţilor încalcă legislaţia UE.

„Potrivit avocatului general Bobek, numirea interimară a şefului Inspecţiei Judiciare şi normele naţionale privind înfiinţarea unei secţii de parchet specifice cu competenţă exclusivă pentru investigarea infracţiunilor săvârşite de magistraţi sunt contrare dreptului Uniunii”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne