Binele pacientului nu este o lozincă! Managerul Spitalului Colentina demisionează în urma presiunii publice

După ce situaţia de la secţia de Neurochirurgie a spitalului Colentina a făcut înconjurul online-ului, graţie medicilor Ionuţ Gobej şi Dorin Bica, managerul unităţii medicale şi-a prezentat demisia.
Spital
Spital (Epoch Times România)

Valul de indignare a fost stârnit de anunţul medicilor Ionuţ Gobej şi Dorin Bica că vor pleca de la Spitalul Colentina deoarece managementul nu le asigura condiţii să-şi facă meseria. După ce online-ul şi presa au vuit, managerului Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, şi-a prezentat "demisia de onoare". Anunţul a fost făcut chiar de cea care a numit-o în funcţie, Gabriela Firea.

"Am acceptat demisia de onoare a doamnei manager Silvi Ifrim, care a pus mai presus de opinia domniei sale interesul pacienţilor şi a Spitalului Colentina. Mi-a spus că, deşi a acţionat cu foarte multă corectitudine şi onestitate în actul managerial, faptul că s-a ajuns l o astfel de situaţie tensionată, preferă să se retragă pentru a nu mai fi o sursă de tensiune. I-am acceptat demisia de onoare", a declarat Firea, citată de România Liberă.

După plecarea lui Silvi Ifirm - manager care ar fi susţinut, potrivit celor doi neurochirurgi, că "interesul pacientului este o lozincă" - la Spitalul Colentina va reveni Rodica Olteanu, care demisionase recent, aceasta urmând să preia postul de director medical, anunţă Realitatea TV.

Reamintim că Ionuţ Gobej şi Dorin Bica, medicii care au fondat practic secţia de Neurochirurgie de la Colentina, au anunţat în urmă cu două zile că îşi dau demisia, pe fondul unor acuzaţii grave aduse noii conduceri.

"Am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe", au declarat revoltaţi cei doi medici. Mai multe detalii despre scandalul de la Colentina aici

Ulterior, cei doi au precizat că au ajuns să nu aibă materialele medicale solicitate pentru a putea opera în siguranţă, şi nu vor ca pacienţii să le moară sub bisturiu. De asemenea, medicii au acuzat hărţuiri din partea conducerii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne