Biletele pentru spectacolul Shen Yun de la Lincoln Center sunt aproape toate vândute

Dansatorii Shen Yun Performing Arts în posturi rafinate tipice de dans clasic chinez
Dansatorii Shen Yun Performing Arts în posturi rafinate tipice de dans clasic chinez (© 2013 SHEN YUN PERFORMING ARTS)

Fenomenalele spectacole ale companiei Shen Yun Performing Arts vor putea fi vizionate din nou la Lincoln Center din New York între 20-28 aprilie. În acest sezon vor fi în total 11 spectacole, iar biletele sunt din ce în ce mai greu de găsit.

Biletele pentru primul spectacol în New York s-au vândut deja în totalitate şi, pe baza experienţei de anul trecut, este de aşteptat ca toate biletele pentru cele 11 reprezentaţii ale Shen Yun să fie vândute din nou în acest an, a declarat Pia-Maria Norris, purtătoarea de cuvânt a Shen Yun Promotions Internaţional. "Shen Yun a fost un spectacol de succes oriunde a mers în acest an", a adăugat ea.

Shen Yun cu sediul la New York şi-a câştigat recunoaştere internaţională pentru programul său care dă viaţă minunilor culturii chineze antice incredibile prin dans, cântece şi muzică orchestrală. Trei mari companii care au circa 300 de artişti organizează simultan turnee pe glob în Europa, Asia şi America de Nord, vizitând circa 20 de ţări şi 100 de oraşe.

În şapte ani, Shen Yun a trecut de la un spectacol local la un spectacol de senzaţie de nivel mondial. "Acest lucru evidenţiază puterea pe care o are Shen Yun de a ajunge la inimile oamenilor cu frumuseţea sa unică", a spus Norris.

După ce a văzut Shen Yen în New York, Donna Karan, creatoarea DKNY, a declarat: "Ce mi-a plăcut la spectacol a fost autenticitatea lui ... la nivel spiritual. A fost atât de frumos."

Deşi Shen Yun este de fapt o companie chineză, ea are sediul în New York. Shen Yun este o organizaţie non-profit care se diferenţiază de majoritatea celorlalte grupuri artistice din China prin independenţa sa faţă de regimul chinez. Shen Yun susţine că se bucură de libertatea artistică pe care i-o oferă New York-ul.

"Shen Yun reprezintă aspectele cele mai bune pe care le are de oferit cultura antică a Chinei, aşa că este ceva de care fiecare new-yorkez poate şi ar trebui să fie mândru", a afirmat Norris.

Shen Yun apelează la talente de vârf din întreaga lume, mulţi dintre artiştii săi fiind câştigători ai unor competiţii internaţionale de dans, coregrafie şi muzică.

Dansul chinez este un sistem complet care cuprinde principiile tradiţionale estetice şi care utilizează mişcări de dans, ritmuri şi înţelesuri interioare unice, potrivit site-ului Shen Yun. Acesta include atât dans clasic chinez, cât şi dansuri etnice şi populare chineze, care au fost transmise în rândul majorităţii etnicilor Han, cum ar fi Yang Ge, dansurile cu panglică şi cele cu batiste.

Spectacolele de dans ale Shen Yun sunt acompaniate de Orchestra Shen Yun Performing Arts, care este compusă atât din instrumente occidentale, cât şi din instrumente chineze, ca de ex. pipa. Cunoscută ca o lăută, pipa este adesea prezentă în mâinile fecioarelor chineze celeste descrise în picturile tradiţionale.

Costumele strălucitoare din timpul dinastiei Tang, cum ar fi robe imperiale cu dragoni, coroniţe phoenix, cape cu nori şi costume etnice Han, împodobesc dansatorii şi cântăreţii Shen Yun pe scenă.

Când cortina se ridică la spectacolele Shen Yun, în faţa ochilor spectatorilor se desfăşoară o panoramă frumoasă - adusă la viaţă de fundaluri grafice inovatoare. Grădini antice chineze, turnuri de far, săli sacre şi pajişti mongole impresionează spectatorii prin culori luminoase.

Având o istorie milenară, China are foarte multe legende, mituri şi opere literare clasice din care se poate inspira Shen Yun. Aceste poveşti prind viaţă cu ajutorul dansatorilor uimitori ai Shen Yun, a spus Norris.

Vizionarea spectacolului Shen Yun se aseamănă cu participarea la o călătorie extraordinară, care cuprinde întreaga istorie şi peisaj ale Chinei.

Shen Yun Performing Arts din New York are trei companii ce efectuează simultan turnee în întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org.

The Epoch Times este un sponsor mândru al Shen Yun Performing Arts.