Bild: Rusia a plasat efective militare secrete în ţări din Europa

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi plantat efective militare secrete în ţări vest-europene, inclusiv în Germania, grupurile de elită putând fi activate în caz de necesitate, afirmă surse citate de ziarul german Bild.
Vladimir Putin împreună cu Alexander Zaldostanov, liderul bikerilor moscoviţi Lupii nopţii în Moskova, 7 iulie 2009
Vladimir Putin împreună cu Alexander Zaldostanov, liderul bikerilor moscoviţi Lupii nopţii în Moskova, 7 iulie 2009 (ALEXEY DRUZHININ/AFP/Getty Images)

Informaţiile au fost obţinute de publicaţia germană Bild din surse din cadrul serviciilor secrete şi din cartea "Războiul ascuns al lui Putin", scrisă de biograful liderului de la Kremlin, Boris Reitschuster.

Conform surselor citate, Rusia are "grupuri combatante secrete" în multe ţări vest-europene, inclusiv în Germania. Este vorba de membri ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU) specializaţi în operaţiuni de comando, care pot fi activaţi să desfăşoare operaţiuni. Militarii ruşi ar urma sa fie aprovizionaţi cu armament de unităţi de elită ale forţelor aeriene.

"Aceste grupuri de luptă în ţările duşmane [sublinierea noastră, n.r.] sunt un instrument principal de care dispune Vladimir Putin în războiul acoperit pe care-l poartă cu Occidentul", a explicat jurnalistul Boris Reitschuster pentru cotidianul Bild.

Conform surselor citate, efective secrete ruse sunt prezente în multe ţări vest-europene, inclusiv în Germania, Cehia şi Elveţia, unii membri fiind infiltraţi în serviciile de securitate ale statelor respective. Efectivele secrete ruse efectuează în mod constant exerciţii militare în Alpii elveţieni şi acţionează şi peste graniţă. Mai mult, ei ar avea legături şi cu cunoscuta bandă de rockeri Lupii nopţii, motocicliştii finanţaţi de GRU, precizează Bild.

Serviciile secrete occidentale ar fi identificat în ultimul an cel puţin 300 de indivizi suspectaţi că ar fi membri ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU) infiltraţi în armată, poliţie, justiţie şi unităţile de elită ale armatei germane - GSG 9 şi KSK.

Boris Reitschuster susţine că a folosit un studiu al unui serviciu secret occidental pentru cartea sa „Putins verdeckter Krieg ( Războiul acoperit al lui Putin)“. Potrivit acestuia, Putin are acces direct la o reţea de luptători de elită în Occident prin şcoli de lupte, în care se predă tehnica de luptă rusească ”Systema“, folosită de comandourile speciale sovietice şi în prezent de cele ruseşti.

În şcolile de arte marţiale Systema se antrenează în general sportivi normali, dar în spatele acestora s-ar afla GRU şi unitatea specială a forţelor aeriene WDW. Mai mult, cei care colaborează cu aceste grupuri ar fi trimişi în Rusia pentru a fi instruiţi în tehnici de sabotaj şi diversiune.

Potrivit raportului secret citat de ziarul german, operaţiunile grupurilor au ca scop ”cultivarea neliniştii şi a fricii în teritoriul-ţintă, multiplicarea forţelor armate cu ajutorul comandoulurilor acoperite, racolarea de elite, distrugerea proceselor politice şi sociale în ţările-ţintă, cultivarea de atitudini nedemocratice”.

Ziarul Bild susţine că aceste grupuri ar fi deja active în mişcarea anti-Islamizare Pegida şi ar participa şi la campanii de dezinformare în rândul cetăţenilor germani de origine rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe