Bilanţul pandemiei în RM: 123 cazuri ridică bilanţul la 4728. 152 decese

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Alte 123 cazuri de infecţie cu coronavirus au fost înregistrate pe parcursul zilei de vineri, 8 mai, în Republica Moldova, după procesarea a 874 de probe. Astfel, bilanţul persoanelor infectate cu virusul Wuhan a ajuns în acest moment la 4728 cazuri din 23.494 teste făcute în laborator.

Din numărul total de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, 2 sunt de import din Federaţia Rusă, Marea Britanie, iar restul cu transmitere locală din municipiul Chişinău 46 de cazuri, Basarabeasca 7, Bălţi, Cahul, Sângerei, Ştefan-Vodă şi Străşeni câte 5 cazuri, Călăraşi şi Ialoveni câte 4 cazuri, Căuşeni, Ceadâr-Lunga, Criuleni şi Făleşti câte 3 cazuri, Edineţ şi Teleneşti câte 2 cazuri, Anenii Noi, Comrat, Drochia, Glodeni, Orhei, Rezina, R\;cani, Soroca şi Ungheni câte 1 caz.

Tot astăzi, în regiunea stângă a Nistrului au fost înregistrate alte 12 cazuri de infecţie cu virusul Wuhan. Până în prezent, numărul total al persoanelor infectate în Transnistria a ajuns la 586.

Din numărul total al cazurilor din această zi, 24 sunt lucrători medicali: medici – 2, asistenţi medicali – 7, felceri– 1, personal auxiliar – 14. La acest moment sunt confirmate oficial 1150 de cazuri de infecţie în rândul personalului medical, dintre care 276 sunt doar medici, iar asistenţi medicali 415. Mai mult decât atât, 364 de lucrători medicali s-au tratat, unii dintre ei revenind chiar la muncă şi implicându-se în tratarea pacienţilor infectaţi cu acest virus.

Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a informat despre înregistrarea a 7 noi decese, cauzate în ultimele 24 de ore de virusul Partidului Comunist Chinez care provoacă boala COVID-19: un bărbat de 68 ani din raionul Ialoveni, o femeie în vârstă de 71 ani din municipiul Bălţi, o femeie de 59 ani din municipiul Chişinău, un bărbat în vârstă de 56 ani din municipiul Bălţi, un bărbat de 71 ani din municipiul Cahul, o femeie de 78 ani din raionul Glodeni, un bărbat de 67 ani din raionul Basarabeasca.

În total, a menţionat ministrul Dumbrăveanu, au fost confirmate 152 decese din cauza coronavirusului, iar 1826 persoane au fost tratate.

În tratament la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, se află 995 persoane suspecte la COVID-19, cu forme uşoare ale bolii, dintre care 965 au fost deja testate (810 confirmate pozitive şi 155 negativ). Din totalul pacienţilor aflaţi în tratament la domiciliu, 213 persoane au finalizat tratamentul cu vindecare, a precizat ministrul Sănătăţii.

Notă: Epoch Times foloseşte termenul „virusul Partidului Comunist Chinez” pentru a face referire la noul coronavirus COVID-19, deoarece modul în care PCC a ales să muşamalizeze şi să gestioneze informaţiile despre acest virus a permis răspândirea acestuia în toată China, iar mai apoi în toată lumea, conducând la o pandemie globală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe