Bilanţul daunelor după furtuna din Capitală

(photos.com)

În urma ploii torenţiale din noaptea de luni spre marţi, din Capitală, cel puţin 25 de locuinţe au fost inundate, mai mulţi copaci au căzut pe străzi, iar o schelă s-a prăbuşit peste mai multe maşini, au dezvăluit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov, relatează News.ro.

Datele centralizate de ISU până la ora 04.00 arată că în urma ploilor torenţiale în Bucureşti au fost inundate 25 de case, 33 de curţi şi grădini şi 16 beciuri şi subsoluri ale unor imobile. De asemenea, o schelă s-a prăbuşit peste mai multe autoturisme parcate, fără a exista victime, pe strada maior Vasile Băcilă din sectorul 2.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, marţi dimineaţă, că cele mai multe probleme au fost în sectoarele 4 şi 5.

Printre zonele mai afectate, pe strada Humuleşti şi pe Bulevardul Basarabia s-a intervenit pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi, pe strada Găeşti apa a intrat în subsolul unui imobil, iar pe Şoseaua Panduri un copac a căzut peste o ţeavă de gaze care a fost fisurată.

Probleme au mai fost semnalate şi în zona Apărătorii Patriei, iar un stâlp de pe Bulevardul 1 Mai a luat foc în urma unui scurtcircuit.

Reprezentantul ISU a mai spus că nu au fost sesizări privind maşini care au rămas blocate în apă în trafic.

Potrivit sursei citate, pompierii au intervenit, în zonele inundate, cu 126 de mijloace tehnice - autospeciale de stingere şi motopompe remorcabile sau transportabile.

Numai în intervalul 22.00-23.00, pompierii de la ISU Bucureşti - Ilfov au primit peste 20 de solicitări de la oameni cărora ploaia torenţială le-a inundat locuinţele.