Biden a criticat tăcerea liderilor palestinieni

Aflat într-un turneu în Orientul Mijlociu, Joe Biden a criticat lipsa condamnării atacurilor comise de palestinieni asupra cetăţenilor israelieni. Violenţele din Cisiordania şi Ierusalimul de Est s-au amplificat în toamna anului trecut.
Vicepreşedintele american Joe Biden.
Vicepreşedintele american Joe Biden. (Captură Foto)

Vicepreşedintele american i-a criticat pe cei care refuză să condamne atacurile asupra cetăţenilor israelieni.

Joe Biden a făcut aceste comentarii în timpul unei vizite în Orientul Mijlociu care a fost umbrită de violenţă.

În Ierusalim, forţele de securitate israeliene au împuşcat şi ucis doi palestinieni acuzaţi că au deschis focul rănind o persoană.

Un al treilea palestinian a fost împuşcat mortal în Cisiordania.

Aceste decese au avut loc după ce un turist american, în vârstă de 28 de ani, a fost omorât, marţi, prin înjunghiere.

De la intensificarea violenţelor, în octombrie 2015, au fost ucişi aproximativ 175 palestinieni, 28 israelieni şi 2 cetăţeni americani.

Joe Biden s-a întâlnit cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas în Ramallah. Biden este supărat că Partidul Fatah nu a vorbit împotriva violenţelor, insistând că o condamnare a acestora ar trebui să vină de la nivel superior: “Daţi-mi voie să spun că Statele Unite ale Americii condamnă aceste acte, şi îi condamnă pe cei care nu le condamnă”.

Vicepreşedintele american s-a întâlnit şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, după ce a ajuns marţi în Israel. Cei doi au discutat despre ajutorul american oferit Israelului în domeniul Apărării.

Consilierii Congresului susţin că Biden se ocupă de negocieri, în condiţiile în care relaţiile dintre Netanyahu şi preşedintele american Barack Obama sunt destul de tensionate.

Liderii palestinieni au declarat că mulţi dintre atacatorii palestinieni acţionează din disperare şi în lipsa unui plan pentru crearea unui stat palestinian independent.

Israelul susţine că atacatorii palestinieni au fost incitaţi la violenţă de către liderii lor şi pe reţelele sociale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe