Biatlon: Martin Fourcade câştigă aurul şi devine primul sportiv din istorie care-şi apără titlul olimpic

Sportivul francez Martin Fourcade a cucerit un nou titlu de campion olimpic la biatlon
Sportivul francez Martin Fourcade a cucerit un nou titlu de campion olimpic la biatlon (Getty Images)

Sportivul francez Martin Fourcade a cucerit, luni, un nou titlu de campion olimpic la biatlon, impunându-se în proba de urmărire pe distanţa de 12,5 km din cadrul Jocurilor de la Pyeongchang, cu timpul de 32 min. 51 sec.

Fourcade, favorit înaintea cursei, a început în a şasea poziţie şi 22 de secunde în spatele liderului Arnd Peiffer (GER), dar a câştigat cu un decalaj de 12 secunde înaintea suedezului Sebastian Samuelsson, care şi-a adjudecat medalia de argint şi cu 15,1 secunde înaintea lui Benedikt Doll din Germania care a luat bronzul.

Norvegianul Johannes Thingnes Bo, un alt favorit alături de Fourcade, a terminat al patrulea după ce a început pe locul 31, cu un minut şi 13 secunde în urmă.

Campion mondial de 11 ori Fourcade a terminat cursa cu steagul francez în mână şi a devenit primul om din istorie care a apărat acest titlu. Fourcade şi-a adjudecat astfel a treia medalie olimpică de aur din carieră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport