Bianca Andreescu, o stea în devenire! Este în finală la Indian Wells (video)

"Chiar tremur toată în momentul de faţă! Este incredibil, sincer vă spun că am rămas fără cuvinte. Nu am cuvinte" - Bianca Andreescu, după succesul înregistrat în faţa ucrainiencei Elina Svitolina.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Bianca Andreescu (18 ani, 60 WTA) a uimit din nou lumea tenisului feminin mondial, sâmbătă, prin victoria admirabilă obţinută în faţa numărului 6 WTA - Elina Svitolina, succes care-i aduce mult aşteptata calificare în marea finală a a turneului WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” de la Indian Wells (California).

Jucătoarea canadiană de origine română - beneficiară a unui wildcard, are şansa acum să cucerească cel mai important titlu al carierei, ea fiind una dintre revelaţiile acestui început de sezon competiţional, ea atingând pe rând finalele turneului de la Auckland, a fost campioană la turneul 125K de la Newport Beach (Statele Unite), respectiv semifinalistă la Acapulco.

Tânăra tenismană s-a impus cu scorul de 6-3, 2-6, 6-4 după două şi 12 minute de joc efectiv.

"Meciul ăsta a avut suişuri şi coborâşuri. Am început ceva mai slab, însă mi-am revenit la 3-0, mulţumesc lui Dumnezeu! Svitolina a fost în control în al doilea set, iar eu am început să ratez mai mult. Apoi, în setul al treilea am rămas calmă sau cel puţin asta am încercat. Am găsit resursele în mine. Am dat totul. Aşa cum spun întotdeauna, mi-am căutat loviturile. A fost un meci nebun, un fel de roller coaster. Sunt extrem de fericită că am reuşit să îl duc la capăt cu bine", a declarat Andreescu în conferinţa de presă de după partidă, potrivit WTA.

Bianca care şi-a asigurat un premiu financiar în valoare de 686.000 de dolari, respectiv locul 33 WTA începând de luni graţie punctelor acumulate (650), o va avea ca adversară în ultimul act pe germanca Angelique Kerber (8 WTA), care a trecut la rândul ei în cealaltă semifinală de elveţianca Belinda Bencic, cu 6-4, 6-2, după 67 de minute.

''Nu am nimic de pierdut în finală, voi aborda acest meci cum le-am abordat pe toate în acest sezon, spunându-mi că îl pot câştiga'', a mărturisit canadianca despre confruntarea cu fosta lideră mondială.

Andreescu se află acum la a 27-a victorie din acest sezon, mai mult decât oricare altă jucătoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport