Bianca Andreescu, evoluţie admirabilă la Auckland! A eliminat-o pe Venus Williams (video)

Tenismana canadiancă de origine română a uimit din nou la competiţia din Noua Zeelandă, prin eliminarea favoritei numărul şase, americanca Venus Williams, în trei seturi, scor final 6-7 (1/7), 6-1, 6-3.
Jucătoarea canadiană de tenis de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea canadiană de tenis de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Bianca Andreescu (18 ani, 152 WTA) continuă să impresioneze pe tabloul principal de simplu al turneului WTA Internaţional “ASB Classic” Auckland.

După eliminarea favoritei numărul unu la cucerirea trofeului , daneza Caroline Wozniacki, jucătoarea de origine română a reuşit să o scoată din cărţi şi pe americanca Venus Williams (38 ani, 39 WTA), vineri, obţinând astfel calificarea în semifinalele circuitului dotat cu premii în valoare de 250.000 dolari.

Bianca s-a impus după două ore şi 25 de minute de joc efectiv cu scorul de 6-7 (1/7), 6-1, 6-3, rezultat ce-i asigură deocamdată o urcare în ierarhia mondială până pe poziţia 114.

"Cred că orice este posibil şi cred că astăzi am făcut imposibilul. Este un sentiment fantastic. Nici nu mai ştiu ce să spun.. Pentru mine obiectivul era să intru pe tabloul principal, dar am crezut în şansele mele şi am reuşit să înving câteva jucătoare de top. E un sentiment minunat să joci în faţa unui asemenea public. În orice sport e important să crezi în tine şi orice e posibil" a declarat la finalul duelului tânăra jucătoare.

În continuare, în lupta pentru calificarea în marea finală, aceasta o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre chinezoaica Şu-Wei Shieh şi spaniola Sara Sorribes Tormo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport