Beneficii ale uleiurilor esenţiale

Lavandă
Lavandă (Captură)

Aromele au un impact puternic şi imediat asupra stării conştiinţei şi bunăstării noastre. În timp ce parfumurile chimice sunt toxice şi crează mirosuri nenaturale şi grele, uleiurile esenţiale ne oferă o multitudine de miresme naturale cu beneficii emoţionale şi fiziologice.

Obţinute prin presarea plantelor, florilor, scoarţei de copac, a fructelor şi frunzelor, uleiurile esenţiale sunt incredibil de dense şi puternice. Vă prezentăm în continuare câteva modalităţi fabuloase de a încorpora uleiurile esenţiale în viaţa dumneavoastră.

- Inhalaţi uleiul de levănţică, muşeţel sau salvie pentru a vă relaxa. Încercaţi uleiul de scorţişoară pentru a vă ajuta la concentrare, şi arome citrice pentru a vă energiza.

- Utilizaţi uleiul de lămâie, mandarină, scorţişoară sau de mentă pentru îmbunătăţirea stării de spirit şi a energiei.

- Aplicaţi uleiul de mentă pe tâmple pentru a ameliora durerile de cap.

- Aplicaţi şi masaţi uşor ulei de eucalipt pe piept pentru a reduce simptomele de tuse şi pentru a promova o descongestionare a sinusurilor.

- Utilizaţi uleiul de levănţică pentru a ajuta la vindecarea tăieturilor şi rănilor minore, precum cele provocate de muşcături de insecte.

- Amestecaţi uleiul de levănţică şi uleiul obţinut din arborele de ceai pentru a ajuta la reducerea durerilor în cazurile mai puţin grave de impetigo.

- Împrospătaţi-vă rufele prin adăugarea câtorva picături din uleiul esenţial preferat peste hainele încărcate în maşina de spălat.

- Adăugaţi uleiuri esenţiale la soluţiile de curăţare de casă: zece picături la un litru de oţet. Încercaţi şi arome de lămâie, levănţică, eucalipt şi chiar trandafir.

- Turnaţi câteva picături de ulei esenţial într-o cadă cu apă fierbinte, înainte de îmbăiere.

- Folosiţi uleiuri esenţiale pentru întreţinerea pielii. O soluţie de ulei făcută acasă (ce conţine jojoba sau miez de caise) poate reda strălucirea pielii. Încercaţi ulei de trandafir şi salvie pentru pielea matură, şi ulei de levănţică, cimbru şi imortelă pentru pielea sensibilă şi predispusă la acnee.

- Utilizaţi o aromă senzuală pentru un masaj. Încercaţi ulei de trandafir, levănţică, muşeţel, neroli sau ylang-ylang într-un ulei de bază, precum cel de migdale sau susan, pentru un masaj relaxant.

- Folosiţi uleiuri esenţiale pentru ca hainele din şifonierele şi sertarele dumneavoastră să miroasă mereu a proaspăt.

- Puteţi să vă asiguraţi o bună igienă a cavităţii bucale prin utilizarea uleiului de cuişoare atunci când folosiţi aţa dentară. Puneţi o picătură de ulei pe degetul arătător şi treceţi aţa dentară prin ulei înainte de a o folosi.

- Creaţi-vă propria apă de gură. Amestecaţi o jumătate de pahar de vodkă (sau apă dacă nu doriţi alcool) cu două linguriţe de bicarbonat de sodiu şi 4-6 picături din următoarea combinaţie: ulei de mentă, scorţişoară, arbore de ceai, levănţică, lămâie şi grapefruit.

- Creaţi-vă propriul deodorant, fără chimicale toxice precum propilen glicol. Topiţi 3 linguri mari de ulei de cocos şi două linguri mari de unt de shea sau de cacao. Adăugaţi şi 3 linguri mari de bicarbonat de sodiu şi 20 de picături din uleiurile esenţiale preferate. Pentru o aromă mai puternică încercaţi ulei de lămâie sau grapefruit, iar pentru o aromă mai calmantă încercaţi ulei de trandafir, muşcată sau levănţică. Păstraţi amestecul într-un borcan de sticlă şi cu ajutorul degetelor aplicaţi noul deodorant pe piele.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură