Beirut: Seal cântă în duet cu un muzician de stradă. Apoi, invitaţia surpriză (video)

Seal
Seal (Captură videoclip)

Înainte de concertul din Beirut, faimosul cântăreţ Seal realizează un moment de improvizaţie cu un băiat talentat, care mânuieşte o chitară pe stradă, citind versurile melodiei lui Sting Englishman in New York pe smartphone-ul său. Dar surpriza nu se termină aici. La sfârşitul improvizaţiei, Seal îl invită pe tânăr să urce pe scenă împreună cu el la spectacolul de seară. Videoclipul este emoţionant mai ales că tânărul muzician de stradă, cu ochii umezi de lacrimi, rămâne aproape fără cuvinte la această invitaţie neaşteptată. O zi specială pentru el!

Seal a câştigat de 3 ori premiul Grammy şi a vândut peste 15 milioane de albume în toată lumea

Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel s-a născut pe 19 februarie 1963 în Paddington, Londra, Anglia. Prin venele lui curge atât sânge nigerian, cât şi brazilian. Seal a crescut în oraşul Westminster, Anglia, într-o familie adoptivă, în primii 4 ani de viaţă.

Are o diplomă în arhitectură şi a lucrat la diverse locuri de muncă din zona Londrei. După o scurtă perioadă în care a lucrat în cluburi şi baruri, el a intrat în formaţia Push cu care a făcut turnee prin Japonia. În Asia el a intrat într-o trupă de blues.

După despărţirea de această trupă, a început să călătorească prin India pe cont propriu. Seal s-a întors în Anglia şi a încercat să se concentreze pe cariera de cântăreţ.

Norocul lui a venit atunci când l-a întâlnit pe Adamski. Acesta i-a dat versurile cântecului Killer, devenit foarte cunoscut în 1990.

Seal a avut parte de recenzii bune din partea criticilor, cântecele Crazy Future, Love Paradise şi remake-ul melodiei Killer ocupând locuri fruntaşe în topuri. Cu piesa Crazy, Seal a ocupat primul loc în topuri în America.

În aprilie 1992, Seal a cântat alături de membrii rămaşi în viaţă ai formaţiei Queen într-un concert dedicat lui Freddie Mercury. Tot în 1992, Seal a apărut pe compilaţia CD Red Hot Dance, alături de staruri ca Madonna şi George Michael. Banii strânşi în urma vânzărilor au fost donaţi pentru lupta împotriva HIV/SIDA.

Cel de-al doilea album al său, intitulat Seal, a fost lansat în 1994. Pe acest album se găsesc cântece ca Prayer for Dyind şi Newborn friend. Acest album a primit o nominalizare Grammy.

Piesa Kiss from a Rose nu a avut un mare succes la început, dar a a ajuns în top atunci când a apărut pe coloana sonoră a filmului Batman Forever. În 1996, piesa a primit un premiu Grammy pentru cea mai bună piesă a anului, iar albumul din care făcea parte a primit premiul Grammy pentru cel mai bun album. Ulterior, piesa Kiss From a Rose a ocupat prima poziţie în topurile Billboard.

Surse: You Tube, ActualMM

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură