Beijing-ul comasează forţele armate lângă Insulele Senkaku


Fotografie făcută din satelitul Pleiades arată cum China construieşte un nou heliport pe Insula Nanji.
Fotografie făcută din satelitul Pleiades arată cum China construieşte un nou heliport pe Insula Nanji. (Captură Foto)

Câteva fotografii făcute recente din satelit asupra unei insule lângă coasta Chinei confirmă faptul că Beijing-ul comasează forţe militare în interiorul razei de atac a Insulelor japoneze Senkaku.

Construcţia unei baze pentru elicoptere pe Insula Nanji a fost observată în octombrie 2014 de un satelit cu dublă utilizare – comercială şi pentru spionaj.

Insula Nanji este situată lângă coasta provinciei chineze Zhejiang – aproximativ 300 km nord-vest de Insulele Senkaku, un grup de insuliţe bogate în resurse pe care China le revendică sub numele de Insulele Diaoyu.

Imaginile, obţinute de satelitul Pleiades deţinut de Airbus Defense and Space, dezvăluie faptul că statul chinez construieşte un aerodrom cu 10 helipaduri pe Insula Nanji.

Analiştii militari au declarat că noua bază militară pare să fie o pregătire din partea Armatei de Eliberare a Poporului pentru un atac sau invazie a Insulelor Senkaku.

“Noul heliport a Chinei pe Insula Nanji demonstrează faptul că armata chineză se pregăteşte pentru o operaţiune militară ofensivă împotriva Insulelor Senkaku/Daoyutai”, a declarat Rick Fisher de la Centrul Internaţional pentru Evaluare şi Strategie (IASC).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe