BCE critică guvernul italian pentru criza financiară care pândeşte

Italia a făcut prea puţin în ultimii trei ani pentru a reduce numărul de credite neperformante care îi afectează băncile, a declarat luni ziarul La Repubblica, citându-o pe şefa unei agenţii de supervizare din cadrul Băncii Centrale Europene.
Daniele Nouy.
Daniele Nouy. (Getty Images)

Daniele Nouy, care a condus agenţia din cadrul BCE de când aceasta a început să supervizeze principale bănci ale zonei euro în 2014, a apreciat acţiunea guvernului italian de a aloca 20 miliarde de euro pentru a-şi susţine creditorii vulnerabili.

Dar, în acelaşi timp, Nouy, a respins criticile că BCE a adoptat un tratament mai lejer băncilor germane şi a refuzat să comenteze potenţiala alianţă dintre cea mai mare bancă din sectorul de retail bancar a Italiei, Intesa Sanpaolo, şi compania de asigurări Assicurazioni Generali.

“Nu comentăm despre băncile individuale ... noi monitorizăm situaţiile foarte îndeaproape atunci când acestea afectează băncile pe care le supervizăm şi menţinem un contact strâns cu alte autorităţi relevante, atunci când este convenabil”, a declarat Nouy, fiind citată de ziarul La Repubblica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie