Bază navală închisă în Washington în baza unor rapoarte neconfirmate privind un presupus atac armat

Baza Navy Yard din Washington.
Baza Navy Yard din Washington. (Captură Foto)

Baza navală Navy Yard din Washington a fost închisă, joi, în contextul unor rapoarte neconfirmate privind un presupus atac din partea unei persoane înarmate ce s-ar afla în interiorul complexului, conform ABC Net.

Un ofiţer al Marinei, care s-a aflat în interiorul complexului, a declarat pentru CNN că persoanele din baza navală au căutat adăpost după ce au auzit pe cineva strigând să iasă afară din clădire şi să stea departe de cantină.

Dar locotenentul Scott Williams a declarat că nu a auzit focuri de armă şi nici nu a văzut semnele unei lupte.

“Am auzit pe cineva strigând să ieşim din clădire, să stăm departe de cantină şi am văzut pe cineva fugind spre ieşire sau spre birourile învecinate”, a declarat el.

Oficialii Marinei americane, care au cerut oamenilor de la faţa locului să găsească adăpost, au declarat că nu pot confirma existenţa unui incident la acea bază.

“Baza Navy Yard este închisă. Încă nu poate fi confirmat niciun incident”, conform unei declaraţii din partea Marinei americane.

Televiziunea locală a declarat că nu au fost raportaţi morţi sau răniţi, conform serviciului local de pompieri.

Mai multe maşini de poliţie s-au deplasat la faţa locului, în sud-estul Washingtonului, şi imaginile televizate au prezentat un trafic rutier imens în faţa complexului.

În plus, autorităţile americane au intensificat securitatea în faţa Casei Albe.

Baza Navy Yard găzduieşte birouri ale Marinei americane şi este sediul unui anumit număr de operaţiuni navale.

Complexul militar a fost scena unui atac armat în 2013, când un bărbat înarmat a împuşcat fatal 12 persoane înainte să fie ucis la rândul său într-un schimb de focuri cu forţele de poliţie, adaugă ABC Net.

Incidentul are loc în condiţiile în care în SUA a fost declarată o stare de alertă ridicată înaintea sărbătorii naţionale din 4 iulie.

FBI, Departamentul Securităţii Interne şi Centrul Naţional pentru Contraterorism au avertizat publicul în privinţa unui risc ridicat pentru atacuri în timpul weekend-ului dedicat Zilei Independenţei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.