Băuturi pentru sănătate şi bună dispoziţie

(photos.com)

Ca să pierdem din greutate şi să rămânem tot timpul în formă, trebuie să acordăm o atenţie sporită lichidelor pe care le bem. Zilnic, primim circa o cincime din numărul de calorii din băuturile consumate.

Băuturile constituie nu doar o sursă de vitamine şi microelemente esenţiale. O alegere adecvată a băuturilor poate ajuta la reglarea proceselor metabolice din organism, poate reduce pofta de mâncare şi micşora consumul de calorii.

Apa

Nimic nu poate substitui necesitatea organismului uman de a bea apă simplă, aceasta rămânând în continuare cea mai importantă sursă de hidratare a corpului nostru.

Dacă organismul pierde doar 1-2% din apă, se fac deja resimţite primele semne de sete şi oboseală. Oamenii de ştiinţă sunt de părerea că o deshidratare uşoară poate cauza apariţia unei iritabilităţi şi irascibilităţi sporite. De aceea, nu trebuie să uităm să bem zilnic 8 pahare de apă.

Ceaiul

Ceaiul de mentă ajută la digestie, are acţiune antispastică, înlătură stresul şi durerile musculare.

Ceaiul verde conţine multe flavonoide, polifenoli şi antioxidanţi, care protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi.

Ceaiul de ghimbir este numit „băutură curativă de slăbire”. Pentru prepararea acestui ceai, ghimbirul trebuie dat pe răzătoare. La 2-3 linguri de ghimbir se adaugă 2 linguriţe de miere şi 25 de grame de suc de lămâie. Peste amestecul obţinut se toarnă apă, nu prea fierbinte şi ceaiul este gata. Se bea pe parcursul zilei, înainte de masă.

Laptele

Laptele (cu conţinutul de grăsimi de 1%), datorită conţinutului de carbohidraţi complecşi, proteine ​​şi grăsimi se absoarbe lent şi reduce pofta de mâncare o perioadă de timp.

Carbohidraţii complecşi care există în lapte contribuie la menţinerea unui nivel stabil de zahăr în sânge, iar calciul se absoarbe şi ajută celulele să ardă grăsimile.

Sucurile

Sucul de roşii conţine licopen, care reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a cancerului.

Sucul de afine tratează infecţiile tractului urinar şi previne bolile gingivale.

Sucul de portocale conţine vitamina C. Datorită conţinutului de acid folic, previne defectele în dezvoltarea fătului la gravide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură