Băutura nemuririi: kombu-cha (III)

Ceaiul kombucha mai este cunoscut sub numele de băutura zeilor, ceaiul divin, medicamentul pentru obţinerea nemuririi etc.
Ceaiul kombucha mai este cunoscut sub numele de băutura zeilor, ceaiul divin, medicamentul pentru obţinerea nemuririi etc. (pixabay.com)

Cu peste 2.000 de ani în China, în dinastia Tsin, prin anul 221 i.Hr., s-a descoperit un tip de ciuperca formată de fapt dintr-o colonie de ciuperci, sub formă gelatinoasă, nu foarte frumoasă ca aspect, despre care se spunea că ar aduce nemurirea. Ceaiul obţinut din această ciupercă mai este cunoscut sub numele de băutura zeilor, ceaiul divin, leacul de viaţă lungă, medicamentul pentru obţinerea nemuririi etc. Dar cea mai populară denumire este kombucha.

Foarte mulţi alcoolici care au început să consume kombucha au descoperit cu uimire că băutura kombucha le reduce mult dorinţa de a bea alcool. Diabeticii de asemenea pot beneficia de pe urma acestei băuturi, dar trebuie să-şi prepare varianta de băutură cu zahăr mai puţin.

După banala apă care este pe locul întâi ca băutură consumată zilnic, kombucha ocupă următorul loc în topul celor mai populare băuturi.

Boli în care este folosită cu succes băutura nemuririi kombucha:

Intern:

  • Constipaţie, colită de putrefacţie - se fac cure de lungă durată, cel puţin o lună, cu băutura kombucha, fapt ce reechilibrează flora intestinală şi astfel duce la îmbunătăţirea tranzitului intestinal şi la eliminarea microbilor dăunători. Se beau cel puţin două pahare din băutura nemuririi pe zi, de obicei cu 15 minute înainte de masă, pentru a se consuma direct pe stomacul gol şi pentru a avea astfel timp să se asimileze în întregime. Este de asemenea şi un remediu excelent împotriva candidozelor digestive, dar şi pentru atenuarea efectelor nocive ale administrării de antibiotice, cât şi pentru pentru stimularea digestiei.
  • Hemoroizi - în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se beau două căni (aproximativ 600 ml băutură) de kombucha. Pe lângă eliminarea constipaţiei, acest remediu are efecte antiinflamatoare venoase dar şi efecte tonice venoase, care vor fi de un real folos în această afecţiune, într-un timp scurt. De precizat că trebuie băută şi apă suficientă în cazul administrării de kombucha în această afecţiune, deoarece kombucha elimină o parte din apa din corp, deci trebuie băută apă pentru a compensa acest lucru. Totuşi nu trebuie exagerat consumul de apă.
  • Reumatism, gută - o cură de aproximativ două luni, în care se consumă zilnic jumătate de litru din această miraculoasă băutură, până la un litru, va avea efecte de dezintoxicare remarcabile. Un anumit compus produs de această ciupercă, mai exact acidul glucuronic, ajută la inactivarea şi eliminarea din organism a substanţelor toxice, astfel încât este de un real folos în tratarea acestei categorii de afecţiuni.
  • Prevenirea şi combaterea aterosclerozei şi hipertensiunii - pacienţii care sufereau de aceste boli şi care au fost trataţi într-un spital din Riga (Lituania) cu acest remediu, au prezentat o ameliorare clară a stării lor de sănătate. Se administrează 3 pahare de preparat pe zi, pe o durată de minimum trei luni. Se face pauză o săptămână sau două şi se repetă.
  • Durerile de cap de origine nervoasă - consumul a 2 până la 3 pahare de kombucha poate opri din start migrenele care apar datorită stresului şi al suprasolicitării nervoase, lucruri absolut inevitabile în societatea noastră actuală.
  • Gripa, guturaiul, bolile epidemice – multe studii de curând efectuate au scos la iveală faptul că anumite substanţe secretate de kombucha au efecte de neutralizare a virusurilor şi a majorităţii bacteriilor. În plus, acest remediu este un stimulent puternic al imunităţii pe termen lung. De obicei, se fac cure de aproximativ două săptămâni pentru întărirea rezistenţei naturale a organismului, perioadă în care se consumă jumătate de litru pe zi de lichid.
  • Stările de anxietate, iritabilitate – acestea se diminuează treptat, dacă se consumă în mod regulat acest remediu. Nu se ştie încă destul de limpede care substanţe din kombucha generează acest efect, dar este confirmat practic că băutura kombucha într-adevăr linişteşte şi calmează nervii, îndepărtează tristeţea şi redă pofta de viaţă. Atât de mulţi oameni în zilele noastre nu sunt mulţumiţi de viaţa lor, ceea ce este de fapt un efect al stresului de lungă durată. Se va bea zilnic înainte de fiecare masă câte o jumătate de pahar de ceai kombucha.
  • Adjuvant în tratarea calculozei renale şi biliare - se bea în fiecare zi un litru de kombucha, preferabil dimineaţa, când corpul asimilează cel mai bine acest lichid. O asemenea cură durează 7 zile şi se poate repetă odată pe lună.
  • Adjuvant în tratamentul cancerului - în fosta U.R.S.S. s-au făcut foarte multe experimente privind efectele acestei ciuperci în tratarea şi prevenirea cancerului. În 1951 au început primele experimente nucleare, care au declanşat în unele zone o adevărată epidemie de cancer. Unitatea Centrală de Cercetări Oncologice şi Academia din Moscova au început să cerceteze cum acţionează "ceaiul kwas" (denumirea rusească pentru ceaiul kombucha) asupra cancerului. Concluzia este ca prin efectele sale depurative puternice, prin faptul că stimulează imunitatea, incluzând aici faptul că stimulează producerea de interferon, prin efectul vitaminizant, această băutură miraculoasă este un remediu excelent de protecţie împotriva cancerului de orice fel. Astfel, băutura aceasta se poate folosi în tratarea cancerului de colon din fazele sale incipiente şi chiar a leucemiei. Pentru aceasta, se bea un litru din acest remediu zilnic, în locul apei de băut, în cure de lungă durată de cel puţin 45 de zile.
  • Îndepărtarea efectelor intoxicaţiilor lente cu: metale grele, gaze toxice, deşeuri radioactive –savanţii ruşi au mai făcut studii în regiunile Solikamsk şi Beresniki din vestul Munţilor Urali, unde se înregistrau, în mod curios, destul de puţine cazuri de cancer şi alte boli cronice, chiar dacă în acea zonă nivelul poluării cu deşeuri industriale cum ar fi plumbul, mercurul şi materiale radioactive, era foarte mare. Uimitoarea concluzie este că băutura kombucha, utilizată în mod regulat de populaţia din această zonă, efectiv ajută la eliminarea acestor materii extrem de toxice din organismul uman şi previne îmbolnăvirile! Pentru aceasta se consumă un litru de lichid pe zi, în cure de 30 de zile, cu o săptămână de pauză între ele.

Aplicaţii externe:

  • Amigdalita, dureri de gât - se face gargară cu un pahar de băutură concentrată de Kombucha. În plus, se bea zilnic câte o jumătate de litru de remediu până la însănătoşire.
  • Ten cu aspect încărcat - se curăţă în fiecare seară tenul cu un tampon de vată înmuiat în acest preparat. De asemenea, se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, 1-2 pahare de Kombucha.
  • Aplicată dimineaţa direct pe faţă produce o senzaţie de prospeţime, de înviorare şi are ca efect îndepărtarea ridurilor şi o stare de bine pe toate durata zilei. După aproximativ 15 minute după ce a fost aplicată pe faţă se usucă, iar în aproximativ 30 de minute se absoarbe în piele (trebuie să treceţi mental de etapa în care devine uşor lipicioasă – acea stare va dispare destul de repede). Pielea va fi astfel hidratată într-un mod natural, evitând astfel cosmeticele care se ştie că sunt în timp dăunătoare.
  • Se poate aplica direct asupra rănilor şi asupra zgârieturilor. Se poate aplica o compresă cu kombucha, iar rana se va închide mult mai repede şi se va vindeca fără a lăsa o urmă atât de evidentă.
  • Ca deodorant aplicată direct la subsuoară, are un efect de uscare a porilor şi astfel opreşte într-o mare măsură transpiraţia. De menţionat că transpiraţia nu va mai mirosi atât de urât ca înainte.

Precauţii şi contraindicaţii

Deoarece este un stimulent destul de puternic al digestiei, bautura kombucha se va administra cu multă prudenţă în cazul gastritei hiperacide. De asemenea, va fi luată în doze mici la început de persoanele care suferă de colita de fermentaţie, oprind administrarea imediat ce apar simptome neplăcute.

Deşi are un procent scăzut de alcool (0,5%), acest remediu nu va fi consumat în cantităţi foarte mari de către cei care trebuie să conducă maşina, care au activităţi ce necesită un înalt grad de precizie şi control.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură