Bătaie ca-n filme pe aeroportul din Hanovra (video)

Bătaie între manifestanţi kurzi şi pasageri turci la aeroportul din Hanovra, Germania, 22 ianuarie 2018.
Bătaie între manifestanţi kurzi şi pasageri turci la aeroportul din Hanovra, Germania, 22 ianuarie 2018. (Captură YouTube)

O încăierare care a implicat aproximativ 200 de persoane a izbucnit luni pe aeroportul din oraşul german Hanovra. Poliţia a folosit spray cu piper pentru a încerca să oprească bătaia izbucnită între pasageri şi un grup de manifestanţi.

Potrivit site-ului de ştiri Haz, conflictul a izbucnit în timpul unei demonstraţii kurde împotriva acţiunii militare a Turciei în Siria.

Se presupune că violenţele de la Terminalul B au avut loc atunci când manifestanţii s-au întâlnit cu pasageri turci. În aeroport s-au auzit lozinci precum “Erdogan fascistul”.

Imagini dramatice arată cum unele persoane se băteau cu pumni şi cu steaguri folosite pe post de arme, în timp ce alţi pasageri fugeau pentru a fi în siguranţă.

Poliţia a folosit spray cu piper pentru a separa cele două grupuri.

Fotografiile făcute la locul incidentului arată cum poliţiştii au înconjurat manifestanţii care fluturau steaguri.

NeuePress a susţinut că încăierarea de luni a izbucnit în timpul unui check-in pentru o cursă a companiei Turkish Airlines.

Turcia a lansat sâmbătă o ofensivă militară la scară mare – numită “Ramura de Măslin” – împotriva forţelor kurde din nord-vestul Siriei.

Premierul turc Binali Yildirim a afirmat duminică faptul că un anumit număr de soldaţi turci au traversat graniţa sirian, au pătruns în regiunea Afrin, care este controlată de miliţia kurdă siriană YPG, care beneficiază de suportul SUA.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că, pe lângă operaţiunea “Ramura de Măslin”, urmează să fie lansată o altă operaţiune în Manbij.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe