Bătăi, arestări şi gaze lacrimogene la manifestaţiile anti-Parlament si anti-Guvern [video]

Piaţa Universităţii 15 decembrie 2013
Piaţa Universităţii 15 decembrie 2013 (Ioana Florea / Epoch Times)

Materialului video poate fi vizionat pe pagina oriignală Epoch Times sau la http://www.youtube.com/watch?v=EkMgqorQveM

Dacă până acum jandarmii se mulţumeau, în timpul protestelor, doar să-i îmbrâncească pe protestatari şi jurnalişti, duminică seara, din faţa Guvernului, forţele de ordine au intervenit "fără complexe". Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, lucru fără precedent în Bucureşti din anii '90.

Jandarmii au folosit gaze lacrimogene împotriva oamenilor strânşi în Piaţa Victoriei, pentru a milita împotriva modificărilor Codului Penal, a exploatărilor de la Roşia Montana şi de la Pungeşti.

Patru protestatari au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la secţia 2 de Poliţie. Protestatarii au fost audiaţi şi amendaţi pentru perturbarea liniştii şi ordinii publice.

Unul dintre protestatari a fost transportat la Spitalul Floreasca, având o rană în zona capului, transmite Realitatea TV.

Jandarmii au bătut protestatari iar reporterii B1 Tv reclamă că nu au fost lasaţi să îşi facă meseria şi nu li s-a dat voie să se apropie de zona în care nu mai puţin de 10-12 jandarmi băteau un protestatar, înainte să îl urce în dubă.

Jandarmeria şi MAI nu au avut nici un comentariu de făcut sau explicaţie de dat la plângerea reporterilor B1 Tv, care au fost împiedicaţi să îşi facă meseria, dându-li-se voie să filmeze doar în anumite zone din Piaţa Victoriei.

Au declarat, în schimb că protestatarii au încercat să blocheze circulaţia atât la Piaţa Universităţii, cât şi în Piaţa Victoriei, iar jandarmii au făcut toate demersurile "pentru a nu fi blocat traficul".

"S-a încercat în mai multe rânduri forţarea rândurilor de jandarmi, unii manifestanţi au aruncat materiale pirotehnice către jandarmi. Colegii mei au folosit materialele din dotare pentru a-i împiedica pe protestatari să treacă spre Guvern", a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, pentru pentru Realitatea Tv

Reamintim că ieri, peste 2.000 de oameni au protestat în Capitală împotriva Guvernului Ponta şi a corupţiei din Parlament. S-a militat împotriva exploatărilor de la Roşia Montană, împotriva oprimării sătenilor din Pungeşti, loc ţinut sub pază strictă şi teroare de jandarmi şi împotriva modificărilor aduse Codului Penal, prin care parlamentării şi-au votat super-imunitate în faţa legii.

Protestul a fost mobilizat pe Facebook, sub egida "Uniţi salvăm."

Manifestanţii s-au strâns duminică după-amiază în Piaţa Universităţii iar pentru a ajunge în faţa Guvernului, au trebuit să treacă de numeroase cordoane de jandarmi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne