Băsescu: Utilizarea banului public, o zonă în care viziunea PSD e falimentară şi se potriveşte cu a lui Tăriceanu

Este exclusă o eventuală alianţă între PMP şi PSD după alegerile parlamentare pentru formarea unui viitor Guvern, a subliniat fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Partidul Social Democrat şi preşedintele Partidului Mişcarea Populară nu pot fi parteneri în vreun viitor Guvern după alegerile parlamentare, a declarat marţi, la un eveniment electoral, liderul PMP Traian Băsescu.

"Vreau să vă spun referitor la alianţe că PSD nu poate fi un partener al nostru în vreun Guvern, în vreo Coaliţie majoritară. Nu trebuie să vă mai dau explicaţii de ce, dar PSD, oricât este de mare, este un partid care nu are niciun fel de apetenţă pentru modernizarea sistemelor. Fie că este sistemul de sănătate, fie că este sistemul de educaţie, fie că vorbim despre debirocratizare.

Nu, ei nu au niciun fel de viziune din acest punct de vedere. Mai este o zonă în care viziunea lor este falimentară şi se potriveşte cu cea a lui Tăriceanu, şi anume utilizarea banului public, atunci când ţara este în ciclu de creştere economică. Sigur că trebuie să se îndrepte şi spre cetăţean, dar a nu repartiza corect plusul de resurse care ţi-l dă creşterea economică este o crimă", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

În opinia liderului PMP, banii trebuie împărţiţi între creşterea salariilor, creşterea ajutoarelor sociale şi dezvoltare. Atâta timp cât se vor întoarce integral către populaţie, nu vom avea cu ce reduce decalajul dintre noi şi ţările dezvoltate. "Iar dacă tot ce se câştigă adresăm stomacului, când se mai dezvoltă ţara?", a adăugat Traian Băsescu.

"Deci nu vom fi un partid de tip populist care vă spune că tot ce avem dăm la populaţie ca să ne voteze, ci trebuie împărţit între populaţie şi dezvoltare. Eu resping din capul locului orice tip de politică populistă care este falimentară pentru ţară şi nu creează dezvoltare", a subliniat liderul PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne