Băsescu spune că nu se vede cu FMI: Orice intervenţie a mea ar fi putut altera obiectivele Guvernului

Traian Băsescu, preşedintele României
Traian Băsescu, preşedintele României (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri la Cotroceni că nu se va întâlni cu FMI deoarece ar putea altera astfel obiective asumate de Guvern precum reducerea TVA la alimente sau impozitul regresiv.

"Nu mă voi întâlni cu FMI, am transmis acest lucru în mod politicos pentru că am vrut să las Guvernului deplină libertate să poata negocia reducerea TVA-ului la alimente, ştiţi că l-au susţinut în campanie, sper să reuşească acest lucru. Populaţia aşteaptă, mai ales că au venit scumpiri la electricitate de la 1 ianuarie, gazele s-au scumpit toamna trecută, se scumpesc şi anul acesta, se introduc taxe noi pe combustibili, deci cred că populatia aşteaptă cu nerăbdare finalizarea negocierilor să audă că Guvernul a reuşit să scadă TVA-ul al alimente. De asemenea, sunt convins că Guvernul este extrem de încordat pe negocierea cu reducerea CAS-ului, de asemenea promisă, nu am îndoială că Guvernul negociază cu toată forţa şi capacitatea lui impozitul regresiv, maxim 16% cât e acum cota unică şi promiteau reducerea la 12% pentru anumite categorii şi la 8% pentru populaţia cea mai săracă", a declarat Băsescu.

"Sunt convins ca orice intervenţie a mea ar fi putut altera obţinerea acestor obiective, sau, de ce nu, ar fi putut să creeze dubla abordare, iar eu aş vrea să nu existe niciun dubiu că Guvernul a avut toată libertatea să rezolve şi problema Oltchimului, ştiţi că mă aştept să anunţe în cursul zilei de azi că vor angaja înapoi 2.500 de oameni, parcă aşa era mesajul, nu am dubiu că vor rezolva legea sănătăţii, legea reorganizării administrative, privatizarea CFR Marfa - trebuie să stabilească nişte condiţii - şi eu aş vrea ca Guvernul să nu fie împiedicat de prezenţa mea într-o discuţie cu Fondul. Sunt convins că vor reuşi şi vor anunţa acest succes", a adăugat şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie