Băsescu: România, şantajată şi umilită de Dragnea şi Ponta. Iohannis nu realizează cât de departe au mers

Anunţul potrivit căruia Ponta îşi va da demisia doar dacă Iohannis garantează desemnarea unui premier tot de la PSD este, în opinia lui Traian Băsescu, un şantaj împotriva intereselor ţării.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)

Premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, sunt doi şantajişti care pun propriile interese în faţa intereselor ţării, acuza luni seară, într-o intervenţie la postul B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Aş remarca faptul că ţara este în faţa unui şantaj ordinar practicat într-un triunghi practicat de Dragnea, Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis, care are un rol aici. Deci, sunt trei entităţi, din care doi, Ponta şi Dragnea, care având un dispreţ total pentru interesele ţării merg la şantajul pe care l-am anticipat de acum trei săptămâni, când spuneam că până când Iohannis nu garantează desemnarea unui premier de la PSD, Ponta nu va pleca de la Guvern", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului susţine că Iohannis nu realizează cât de antinaţional este ceea ce se întâmplă şi ce indivizi "lipsiţi de scrupule are în faţa".

"Departe de mine de a susţine vinovăţia lui Ponta. Se va vedea. Dar ce fac aceşti doi indivizi este un şantaj împotriva intereselor ţării, împotriva preşedintelui, care nu realizează, după părerea mea, cât de departe au mers aceştia. Sunt puţini membrii PSD care ar fi de acord ca ţara să fie şantajată şi umilită de doi politicieni de teapa lui Dragnea şi Ponta. Acest şantaj este public şi pe mine mă surprinde de ce presa nu-l tratează ca pe un şantaj în care se joacă interesul României cu interesul lor de a rămâne la putere, nici măcar cu interesul unor partide", a afirmat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne