Băsescu: PSD, mai puţin credibil cu Dragnea preşedinte. A fost condamnat pentru nimic altceva decât fraudă electorală

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că PSD are o imagine mai proastă acum, odată cu schimbarea conducerii partidului.
Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (THIERRY CHARLIER / AFP / Getty Images)

PSD este un partid mult mai puţin credibil cu Liviu Dragnea la conducerea sa decât a fost cu premierul Victor Ponta, în contextul în care noul preşedinte al social-democraţilor a fost deja condamnat în primă instanţă "pentru nimic altceva decât fraudă electorală", a declarat luni seară, la TVR, fostul şef de stat Traian Băsescu.

"Ponta a demisionat din motive legate de justiţie (...) şi nu este încă în situaţia de a fi fost condamnat măcar într-o primă instanţă. Dragnea, care este condamnat în primă instanţă la Înalta Curte, a devenit preşedintele partidului. S-a schimbat un presupus om care a încălcat legea cu unul care aproape sigur a încălcat pentru că prima instanţă l-a condamnat. (...)

Cât de credibilă e susţinerea luptei anticorupţie clamată de PSD, atâta timp cât acest partid in corpore, cu 97% sau 99%, alege în fruntea lui un om care a fost deja condamnat pentru nimic altceva decât fraudă electorală într-o primă instanţă?", a precizat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

În opinia fostului preşedinte al României, rezultatului scrutinului intern din PSD îi va oferi lui Dragnea "o putere incredibilă" nu numai în partid, ci şi în raport cu Guvernul şi cu premierul Victor Ponta.

În ceea ce priveşte scenariul unei posibile înţelegeri Dragnea-Iohannis în urma căreia premierul Victor Ponta să fie înlocuit din funcţie, Traian Băsescu a precizat: "Dragnea va merge, aşa cum îl cunosc, nu zic că îl cunosc perfect, dar cât e de alunecos ştiu precis, chiar dacă e un băiat isteţ (...). În mod categoric, dacă i se va întinde mâna unor negocieri, le va face."