Băsescu: Prin uşurinţa cu care a desemnat-o pe Dăncilă, Iohannis îşi periclitează al doilea mandat

Şeful statului nu a câştigat nimic prin decizia pe care a luat-o în privinţa premierului, crede Traian Băsescu, în opinia căruia responsabilitatea lui Iohannis era să încerce şi altă soluţie politică.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Prin uşurinţa cu care a desemnat-o premier "pe doamna de la Teleorman", Iohannis îşi periclitează al doilea mandat, a opinat, miercuri seara, fostul preşedinte Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1 TV.

Potrivit lui Băsescu, Iohannis a ales să accepte propunerea de premier a PSD din comoditate, fără să aibă vreo justificare din punct de vedere politic. Cât despre cea nominalizată, în opinia fostului preşedinte, Dăncilă va fi doar purtătorul de cuvânt al deciziilor lui "Daddy."

”Responsabilitatea era să încerce şi o altă soluţie politică. Eu vă garantez că toată povestea cu majoritatea ar fi putut fi discutată până la al doilea guvern pe care Iohannis l-ar fi trimis în Parlament. Niciodată, Parlamentul nu ar vota căderea pentru a doua oară a Guvernului.

Strategia ar fi fost nominalizarea unui premier care ar fi căzut în parlament şi apoi al doilea premier. Acesta este şi motivul explicit pentru care eu i-am făcut preşedintelui Iohannis două propuneri, să aibă premier şi pentru prima nominalizare şi pentru a doua. Dânsul ar fi putut să îi cheme şi pe liberali să dea un premier. Numirea celui de-al treilea premier în interval de 12 luni nu e nicio garanţie, tot neconstituţional va fi condus guvernul. O să-şi pună o armată de lachei în guvern, va discuta direct cu miniştrii ca şi până acum şi premierul va fi purtător de cuvânt al deciziilor lui Daddy din Kiseleff”.

Întrebat dacă apreciază că este vorba despre un blat între preşedinte şi PSD, Băsescu a răspuns: ”Aş spune că e comoditate” şi a opinat că şeful statului nu a câştigat nimic prin decizia pe care a luat-o în privinţa premierului.

”După părerea mea, (nu a câştigat - n.r.) nimic. După părerea mea, cu uşurinţa cu care a desemnat-o pe doamna de la Teleorman, îşi periclitează al doilea mandat. Nu exclud posibilitatea că dacă preşedintele mergea pe o nominalizare, cădea şi mergea cu a doua nominalizare, PSD să nu fi fost eliminat total de la guvernare, pentru că era foarte posibil ca grupul mare de nemulţumiţi de Daddy să vină să susţină Guvernul. În PSD sunt mulţi care imediat ce ar putea, l-ar executa pe Dragnea. Însuşi modul de a conduce şi partidul, şi Guvernul nemulţumeşte pe mulţi din PSD”, a declarat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne