Băsescu: "Ponta vrea să dea vila RA-APPS din Snagov, renovată, europarlamentarilor Cătălin Ivan şi Daciana Sârbu"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
Preşedintele Băsescu a afirmat că premierul Victor Ponta vrea să dea vila RA-APPS din Snagov, renovată, europarlamentarilor Cătălin Ivan şi Daciana Sârbu pentru sediul unei fundaţii. Preşedintele a mai precizat că el nu stă "cu căciula în mână" pentru ca Ponta să îi dea "una din cele şapte case ale lui" şi că nu a cerut o vilă anume, ci o locuinţă de serviciu şi birou, aşa cum prevede legea.
”Eu nu am cerut o vilă anume, eu am cerut o locuinţă de protocol şi un birou, aşa cum scrie legea. Legea mai scrie ceva, că preşedintele în funcţie nu are voie, la terminarea mandatului, să rămână în locuinţa pe care a avut-o ca preşedinte decât două luni. Eu de asta am cerut”, a declarat preşedintele la postul B1 TV, despre afirmaţia premierului potrivit căreia nu i se va acorda casă de la Snagov, ca locuinţă de serviciu, după terminarea mandatului.

”Nu stau cu căciula în mână la Ponta ca şi cum mi-ar da o casă din cele şapte ale lui. Nu sunt casele lui, este un protocol care trebuie respectat pentru asigurarea securităţii preşedintelui, pe timpul vieţii", a adăugat preşedintele, citat de Mediafax.

Totodată, şeful statului a acuzat că jurnaliştii de la "postul lui Ghiţă (deputatul PSD Sebastian Ghiţă n.r.) " nu spun adevărul.

"Ei mint! Am înţeles că aş fi cerut eu 2 vile... N-am cerut decât locuinţă de protocol, spaţiu de birou şi atât", a subliniat preşedintele.

Preşedintele a mai precizat că a "înţeles" că europarlamentarul PSD Cătălin Ivana făcut o fundaţie cu soţia premierului, Daciana Sârbu iar Victor Ponta vrea să dea le dea celor doi această vilă, "ca să îşi pună sediul fundaţiei":

”Eu am înţeles ce face Ponta, că a zis că dă la o fundaţie. Am înţeles că europarlamentarul Ivan a făcut la Bruxelles o fundaţie cu Daciana Sârbu şi înţeleg că Ponta vrea să dea lui Ivan şi Dacianei Sârbu această vilă, pentru sediul fundaţiei”, a completat preşedintele.

Reamintim că premierul Ponta a declarat miercuri că a respins propunerea RA-APPS de a i se da şefului statului casa de la Snagov, acest imobil urmând să fie dat în folosinţă unei fundaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne