Băsescu: Parlamentul a fraternizat cu clanul Bercea. Declaraţia e o acţiune de intimidare a justiţiei

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Referitor la Declaraţia Parlamentului prin care i se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, şeful statului a susţinut joi, răspunzând unei întrebări, că aceasta este o acţiune de intimidare a justiţiei.

Preşedintele afirmă că declaraţia Parlamentului preia integral susţinerile clanului Bercea şi judecă înaintea justiţiei. "Este, în opinia mea, un lucru extrem de grav pe care l-a făcut Parlamentul, o acţiune de intimidare a justiţiei, pentru că toată declaraţia se susţine pe afirmaţiile, pe frânturile de filmări pe care le-a oferit clanul Bercea”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele Băsescu menţionează faptul că din declaraţia directorului SRI reiese că acest clan este în atenţia structurilor de securitate din 2001 şi că "Nimeni nu observă două lucruri fundamentale. Pentru prima dată membrii clanului au fost condamnaţi în mandatul meu. În al doilea, nimeni nu ia în consideraţie punctul de vedere al celui acuzat şi totul se sprijină pe probleme prezentate de clan şi nimeni nu ia în consideraţie că fratele meu a făcut denunţul de şantaj".

Traian Băsescu susţine că s-a abţinut să facă vreo declaraţie, deşi a afirmat că ştie punctul de vedere al fratelui său, însă deoarece a fost întrebat, răspunde la această întrebare.

Preşedintele precizează: "Reacţia mea este la declaraţia politică a Parlamentului, care deja a fraternizat cu clanul Bercea. Asta este realitatea României de astăzi. Spun că a fraternizat cu clanul Bercea pentru că este preluată şi impregnată de punctele de vedere exprimate de Antena 3, reprezentanţi ai clanului şi în general abordează realităţile, între ghilimele, ale clanului Bercea".

Parlamentul a adoptat, miercuri, o Declaraţie prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu ca urmare a scandalului în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă de clanul lui Bercea Mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne