Băsescu: Orice vând politicienii este o minciună. Autostrada Ungheni-Iaşi- Târgu Mureş nu poate fi realizată în viitorul apropiat

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş nu este un proiect care să poată fi realizat în viitorul apropiat, căci Uniunea Europeană a acceptat ca priorităţi alte trei coridoare, a declarat vineri fostul preşedinte Băsescu, în cadrul unei vizite efectuate la Iaşi, precizând că „orice altceva vând politicienii este o minciună”, relatează news.ro.

Fostul şef al statului s-a declarat conştient că România are nevoie de infrastructură rutieră şi feroviară şi a atras atenţia că politicienii au desenat pe hartă multe autostrăzi care nu sunt acceptate pentru a fi finanţate de către UE.

„Vreau să ştiţi care sunt priorităţile reale, cele acceptate de Uniunea Europeană. Sunt trei coridoare pan-europene prioritare. Putem discuta de alte autostrăzi şi căi ferate după ce le facem pe cele trei: coridorul 4 Constanţa - Bucureşti - Nădlac, coridorul 9 Giurgiu - Bucureşti - Albiţa şi coridorul 7 Dunărea, care trebuie să fie navigabilă 365 de zile pe an, ca să nu se împotmolească navele fluviale când este secetă. Orice altceva vă vând politicienii este o poveste, o minciună”, a declarat Băsescu.

Nu în ultimul rând, Băsescu le-a spus colegilor de partid că „dincolo de ceea ce aud de la politicieni, cum vor ei să lege prin munţi Moldova de Ardeal, prioritatea după coridorul Constanţa - Bucureşti - Nădlac este coridorul Giurgiu - Bucureşti - Albiţa”.

Declaraţiile fostului preşedinte vin în contextul în care premierul Cioloş a anunţat, tot vineri, la Iaşi, că autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş reprezintă o prioritate şi că guvernul pregăteşte lansarea proiectului până la finalul acestui mandat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne