Băsescu: O armată de impostori, politicieni şi generali - imaginea hâdă a învăţământului superior

Cei mai mulţi dintre doctorii impostori de la noi din ţară nici măcar nu ştiu conţinutul lucrărilor, pentru că de copierea textelor s-au ocupat tot soiul de secretare şi consilieri ai impostorilor, a opinat Traian Băsescu.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

În mod nedrept pentru cei care muncesc cinstit, o armată de impostori, politicieni şi generali, a devenit oglinda titlului de doctor, imaginea hâdă a învăţământului superior românesc, a atras atenţia, vineri, fostul preşedinte Traian Băsescu, într-o postare pe contul său de Facebook intitulată „Frăţia PSD – PNL în apărarea doctorilor impostori sau România pare a nu avea nicio şansă!”.

„O armată de impostori, politicieni şi generali şi-au pavoazat CV-ul cu titlul de doctor, furând, pur şi simplu, munca intelectuală a altora, cu teze de doctorat copiate şi fără valoare. Cei mai mulţi dintre doctorii impostori nici măcar nu ştiu conţinutul lucrărilor, pentru că de copierea textelor s-au ocupat tot soiul de secretare şi consilieri ai impostorilor”, a declarat Traian Băsescu.

Potrivit fostului şef de stat, această armată de impostori a devenit, în mod nedrept pentru cei care şi-au făcut cinstit doctoratul în zile şi nopţi de studiu şi cercetare, oglinda titlului de doctor, imaginea hâdă a învăţământului superior românesc.

„Cu toate acestea, Comisia de Învăţământ din Senat, condusă de Năpraznica Ecaterina Andronescu şi formată din frăţia PSD-PNL, a decis, în unanimitate, să protejeze furtul intelectual şi impostura politicienilor şi a generalilor, modificând procedura de evaluare a lucrărilor de doctorat”, a punctat Traian Băsescu.

Mai exact, universităţile care „au patronat furtul intelectual” vor fi acelea care vor evalua lucrările de doctorat suspectate de plagiat.

„Adică hoţul se va controla singur în buzunare. Sunt convins că Laura Codruţa Kovesi va declanşa o anchetă să afle cine a făcut traficul de influenţă pentru modificarea legii”, a subliniat Traian Băsescu.