Băsescu: Niţu, vânător de terorişti la Revoluţie, văd că a început să fie vânător de fost preşedinte

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Invitat duminică la B1 Tv, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a plâns că este "vânat" iar dosarele sale sunt acum redeschise politic.

Întrebat de moderator dacă îi este frică să nu fie arestat, Băsescu a negat: "Nici măcar nu îmi este frică de evoluţia dosarelor, fie că este vorba de dosarul Mihăileanu, de dosarul cu pământul, cu spălarea de bani, fie că e vorba de cine ştie ce alt dosar. Ştiu că întotdeauna am respectat legea."

La intervenţia moderatorului care i-a reamintit că tocmai ce a declarat pe Facebook că premierul Victor Ponta şi Procurorul General, Tiberiu Niţu, vor să ducă la îndeplinire sloganul "Băsescu la puşcărie", fostul preşedinte a replicat:

"Ştiam că Niţu este vânător de terorişti la Revoluţie, acum văd că a început să fie vânător de fost preşedinte, că nu are treabă cu alţii. Mie, personal, mi se pare o exagerare ca, după ce aceste dosare au fost închise şi nu imunitatea preşedintelui, ci ca neexistând fapta - cel cu Mihăileanu a fost o reclamaţie a unui grup de senatori PSD, condus de fostul senator Iorgovan, cel cu spălarea de bani a fost un dosar deschis urmare a sesizării dlui Ciuvică. Ambele au fost închise, cercetate şi închise, repet, nu pe motivaţia imunităţii."

Pe de altă parte, Judecătoria Sectorului 1 şi-a motivat decizia de a redeschide urmărirea penală pe numele lui Traian Băsescu în dosarul "Casa din Mihăileanu" pe motiv că investigaţiile au fost suspendate cât timp fostul preşedinte a beneficiat de imunitate.

Întrebat dacă se simte vânat sau a încercat să se auto-victimizeze, fostul preşedinte a reamintit că inclusiv ieri premierul aşteaptă breaking news-ul în care Băsescu să intre la puşcărie alături de Udrea, iar Niţu (şi alţi procurori) nu e omul care să nu fie recunoscător celui care l-a propus.

Reamintim că duminică, într-o nouă postare pe Facebook, intitulată "Obsedatul", fostul şef al statului afirma că premierul a făcut o obsesie care se numeşte Traian Băsescu, obsesie în virtutea căreia, cu ajutorul lui Tiberiu Niţu şi a altor procurori, precum şi a unor televiziuni de casă, încearcă să-l distrugă pe el şi pe familia sa.

Redăm postarea fostului şef de stat:

"Evident Victor Viorel are o obsesie care se numeşte Traian Băsescu. De cîţiva ani, obsesia lui Viorel s-a "rafinat" devenind "Băsescu la puşcărie". O strigă în mari adunări cu "poporul pesedist" pe stadioane, în săli de sport, în pieţe publice şi la televiziuni, ori de cite ori are ocazia. Mai nou, bazîndu-se pe revoluţionarul vînător de "terorişti" Niţu şi alţi cîţiva procurori, pe televiziunile turnătorilor de rit vechi şi nou Felix şi Ghiţă, care au rolul presiunii publice pe procurori, obsedatul crede ca-şi poate materializa visul distrugerii propriei obsesii, dar şi a familiei mele.

În mintea lui înceţoşată de ură dar şi de aburii puterii, a revenit vremea lui Dej, Nikolschi, Ana Pauker şi Brucan. Victor Viorel, îţi garantez că n-ai să reuşeşti cu toţi servanţii publici şi privaţi care îţi rînjesc slugarnic de prin parchete sau din televiziuni. N-ai să reuşeşti pentru că nici eu, nici Ioana şi nici Radu n-am încălcat legea. Şi mai sunt convins că cei mai mulţi oameni din justiţie nu mai vor înapoi sub control politic. În schimb, atenţie Victor Viorel, mai ştii povestea cu săpatul gropii şi cine cade în ea?"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.