Băsescu, milos: "A luat o dată o mită, acum nu îi distrugem toată viaţa. Aşa a fost în tranziţie!"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Autor al unor halucinante amendamente la legea graţierii, liderul PMP, Traian Băsescu a pledat pentru clemenţă faţă de cei ce au luat mită, insistând că este nevoie de un moment zero, de o graţiere largă, altfel tensiunile vor continua să rămână în societate.

"A luat o dată o mită, acum nu îi distrugem toată viaţa. Aşa a fost în tranziţie. (...) Avem nevoie de un moment zero, o graţiere largă de la care să spunem: «Oameni buni, ştiţi ce se poate întâmpla, aşa că terminaţi cu hoţia . Aşa, tensiunea va rămâne încă mulţi ani în societate şi v-aş mai spune un lucru, sunt şi chiar abuzuri»", a declarat joi Băsescu, citat de TVR.

Reamintim că fostul preşedinte Traian Băsescu, în prezent senator PMP, a depus o serie de amendamente la Legea graţierii - aflată acum în dezbatere parlamentară - potrivit cărora vor beneficia de clemenţa statului cei cu pedepse de sub 10 ani, inclusiv pentru terorism, iar pedepsele femeilor condamnate pentru fapte fără violenţă, inclusiv pentru corupţie, sunt reduse la jumătate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne