Băsescu: Marea majoritate a spitalelor sunt pline de infecţii

Cine crede că în România infecţiile sunt doar în 50 de spitale cât conţine lista publicată de Ministerul Sănătăţii este naiv, susţine Traian Băsescu.
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015 (Epoch Times România)

Marea majoritatea a spitalelor din România sunt pline de infecţiile nosocomiale, situaţia din sectorul sanitar fiind una "extraordinară de gravă", atrage atenţia fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Cine crede că în România infecţiile sunt doar în 50 de spitale este naiv. Marea majoritate a spitalelor sunt pline de infecţii. Ce aţi văzut, raportări de 50 de spitale cu infecţii, se referă la spitale mari, care au şi laboratoare, care au şi epidemiolog. Vreţi să vă imaginaţi ce e în spitalele mici, unde testul nu l-a făcut nimeni? Lucrurile sunt extraordinar de grave. Mi-aş dori mult ca ancheta Parchetului General să nu ocolească toate aspectele astea care s-au întâmplat", a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, citat de Agerpres.

În opinia fostului preşedinte al României, în urma recentelor scandaluri din sistemul sanitar, "mafia din sănătate a fost îngenunchiată".

"Acum, mafia din sănătate a fost îngenunchiată. A fost îngenunchiată de realităţile descoperite de populaţie, dar ticăloşia mare, ticăloşie pentru care PSD şi PNL nu mai au ce căuta în viaţa publică, este că au avut la dispoziţie un raport despre situaţia din sănătate încă din 2008, raportul unei comisii prezidenţiale, care la pagina 48 vorbea clar despre problemele de infecţii din spitalele noastre şi că cei mai afectaţi sunt copiii, vârstnicii, dar şi cei care sunt într-o stare gravă.

A urmat un proiect de lege a sănătăţii, în care mafia din sănătate a reuşit să dezinformeze populaţia şi, în loc să îmi susţină proiectul pentru a fi trecută legea prin asumarea răspunderii, au făcut eroi din cei pe care îi păcăleau cu neruşinare. A ieşit populaţia în stradă şi a îngropat legea sănătăţii care ar fi pus sistemul de sănătate în stare concurenţială, alocarea banilor în stare concurenţială în funcţie de performanţa spitalelor şi care ar fi adus bani privaţi în sistemul de sănătate", a precizat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne