Băsescu: Lui Iohannis îi rămâne să urmărească cu atenţie şi, eventual, cu oarecare îngrijorare care va fi soarta UE

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu vede cu ochi buni faptul că preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat din nou pe premierul Dacian Cioloş să participe în locul lui la un summitul european.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Sub perdeaua unei vizite în Israel şi Palestina, preşedintele Klaus Iohannis lipseşte de la summitul UE - Turcia şi Consiliul European pe tema migraţiei islamiste şi delegă un tehnocrat neangajat politic să reprezinte România, lucru pe care niciun alt stat membru nu şi-a permis să îl facă, acuză preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu.

„Pe 7 Martie, Iohannis va urmări cu atenţie ce se întîmplă la Bruxelles. Consiliul din Octombrie 2015 – participă Iohannis. Consiliul din Decembrie 2015 – participă Cioloş. Consiliul din Februarie 2016 – participă Iohannis. Consiliul din 7 Martie 2016 - participă Cioloş. Ce să mai înţeleagă ceilalţi membri ai Consiliului European? Cine este partenerul de dialog în România? Cu cine trebuie să negocieze? Cu cine fac înţelegeri astăzi pentru a le ţine minte mîine?

Sub perdeaua unei vizite în Israel şi Palestina, Preşedintele Iohannis lipseşte de la dejunul de lucru Turcia-UE, urmat de Consiliul European pe tema migraţiei islamiste. Găsirea soluţiilor la această problemă care subminează existenţa Spaţiului Schenghen, dar şi a însăşi existenţei Uniunii Europene necesita prezenţa celui mai autorizat reprezentant al României, pentru că deciziile ce se vor lua vor influenţa fundamental viitorul ţării”, a declarat Traian Băsescu.

Potrivit fostului preşedinte, prezenţa unui tehnocrat neangajat politic, fie el şi Dacian Cioloş, este unică, niciun alt stat nepermiţîndu-şi să nu fie reprezentat la Consiliul European de un politician ales.

„În mod cert, Preşedintele Iohannis putea să-şi regleze vizita din Israel luînd în calcul plecarea de la Bruxelles în loc de Bucureşti.
Aşa însă, îi va rămîne să urmărească cu atenţie şi, eventual, cu oarecare îngrijorare ce se întîmplă la Bruxelles şi care va fi soarta Uniunii Europene. Oare nu era cazul să se implice direct?”, se întreabă, retoric, Traian Băsescu.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în perioada 6-11 martie va efectua o vizită de stat în Israel şi Palestina moitv pentru care a fost nevoit să îl delege pe premierul Dacian Cioloş să participe la Reuniunea şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene cu Turcia, precum şi la Reuniunea membrilor Consiliului European, care vor avea loc luni la Bruxelles.

„Începând de duminică, voi face o vizită de stat în Israel şi Palestina. Această vizită de stat a fost stabilită deja de câteva luni de zile, este evident că nu poate fi contramandată”, a explicat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne