Băsescu: Laşitatea pe care a arătat-o Iohannis este nepermisă. Mai are doar o soluţie ca să împiedice dezastrul

Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a atras atenţia, la România TV, că România traversează simultan cinci crize, ceea ce va înseamnă sărăcie accelerată pentru români.

"Ce a făcut PSD nu este un lucru în regulă. Cu o ţară care are atâtea crize simultan – criza din sănătate, economică, din agricultură, din educaţie şi de bună guvernare – să depui o moţiune de cenzură, să laşi ţara fără guvern este o mare ticăloşie. Toate astea vor însemna sărăcie accelerată, nu altceva. Aici, Ciolacu trebuia să bată la uşa preşedintelui, să-l informeze că vor depune o moţiune de cenzură, să-i spună ce au în cap şi să-i pună preşedintelui pe masă variantele, propunerile lor. Aşa, Ciolacu a rămas să zburde singur şi este exact abordarea lui Dragnea , dă foc la ţară pentru interesele lui. De ce a dat Ciolacu foc la ţară? Să arate la Congres că e bun de ceva. Aici suntem – o clasă politică sau două partide mari care au pretenţia că sunt îndreptăţite să guverneze şi cărora nu le pasă de ţară", a declarat Băsescu, citat de b1.ro.

În opinia europarlamentarului PMP, preşedintele Klaus Iohannis a greşit în momentul în care a ridicat starea de urgenţă din România, la jumătatea lunii mai.

"Marea greşeală este la momentul în care preşedintele s-a derobat de responsabilitate şi a ridicat starea de urgenţă. Starea de urgenţă trebuia să fie menţinută până când exista certitudinea că pandemia poate fi ţinută sub control. (...) Sigur, fără abuzurile care s-au făcut în starea de urgenţă. Laşitatea pe care preşedintele a arătat-o când a ridicat prea devreme starea de urgenţă este nepermisă. Acum nu are decât o soluţie ca să împiedice un dezastru şi mai mare, adică o ţară fără guvern. Singura soluţie este să cheme partidele şi să-i liniştească", a precizat Băsescu.