Băsescu: Iohannis nu mai pune presiune pentru schimbarea Guvernului

Guvernul Grindeanu a fost ştampilat ca guvern în care nu poţi avea încredere. În consecinţă, PSD ar trebui să îl schimbe, iar acum ar fi un moment oportun, căci Iohannis nu mai pune presiune, crede Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Se pare că şeful statului nu mai pune, în prezent, presiune pe schimbarea Guvernului, context în care PSD îşi poate permite "să vină cu o remaniere" pentru a face o oarecare schimbare în modul în care este privit Guvernul de populaţie şi în exterior, a opinat, duminică, Traian Băsescu la B1 TV.

"După părerea mea, (Iohannis n.r.) nu mai pune presiune pe schimbarea Guvernului în momentul de faţă. PSD poate să vină cu o remaniere. Asta e majoritatea, nu a schimbat-o nimeni. Eu aş face această schimbare dacă aş fi în locul lui Dragnea pentru că aici nu trebuie făcută o chestiune de orgoliu, ci o abordare pragmatică. Au o majoritate atât de largă încât îşi pot permite o schimbare de guvern. (...) Feeling-ul meu este că s-a relaxat (preşedintele Klaus Iohannis — n.r.), dar acum este timpul ca Dragnea să facă ce trebuie", a declarat Traian Băsescu, preluat de Agerpres.

Potrivit lui Băsescu, Guvernul Grindeanu a fost etichetat atât la nivelul populaţiei, cât şi pe plan internaţional drept un Guvern în care "nu poţi să ai încredere", aşadar trebuie să plece, căci nu mai e credibil.

"Guvernul Grindeanu trebuie să plece pentru că nu mai este credibil. (...) Este un Guvern muribund pe mâna lui, pe prostia enormă pe care a făcut-o, modul cum a promovat OUG 13. Acest Guvern a fost ştampilat de neîncredere şi în România şi la Bruxelles şi în principalele state membre ale UE şi la Departamentul de Stat al SUA. A fost ştampilat ca atare: Guvern în care nu poţi să ai încredere pentru că nu poţi să ştii ce va face. Eu nu ştiu Guvernul, dar este un singur om-orchestră, se numeşte Dragnea. Noroc că am aflat de Grindeanu cu Ordonanţa 13, că altfel toţi am fi crezut că e Dragnea şeful Guvernului. Vreau să terminăm cu Grindeanu", a mai declarat Băsescu.

Merită menţionat că declaraţiile lui Traian Băsescu par a fi confirmate şi de Gabriela Firea, care, surprinzător pentru ea, l-a lăudat duminică pe Iohannis, precizând că a remarcat o schimbare de atitudine îmbucurătoare în cazul preşedintelui Klaus Iohannis, care "îşi intră în haină de mediator şi de factor de echilibru în societate".

"Eu am remarcat în ultimele zile o schimbare de atitudine îmbucurătoare a preşedintelui României, şi anume, în momentul în care s-a consfinţit remanierea guvernamentală şi patru miniştri au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Am observat că preşedintele îşi intră intră uşor-uşor în haina constituţională, şi anume de factor de echilibru, de mediator în societate şi de persoană responsabilă cu respectarea prevederilor constituţionale", a declarat Firea duminică, la Antena 3.