Băsescu: "Iohannis nu ar trebui să intre în jocul cu mersul la Guvern unde va ieşi umilit"

Preşedintele Iohannis nu ar trebui să intre în jocul cu mersul la şedinţele de Guvern şi nici să intre în confruntări care riscă să fie tranşate de CCR, opinează Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a opinat, duminică, la B1 Tv, că preşedintele Klaus Iohannis nu ar mai trebui să intre în jocul participării la şedinţele de Guvern căci „va ieşi umilit”. De asemenea, Băsescu i-a sugerat şefului statului „să evite confruntările pe atribuţiuni care riscă să ajungă conflicte la CCR” - trimitere la refuzul lui Iohannis de a semna revocarea miniştrilor demisionari de la Transporturi şi Dezvoltare Regională şi de a-i numi miniştri pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

„Cred că nu ar trebui să intre în jocul cu mersul la Guvern unde va ieşi umilit. E suficient să citeşti Constituţia. Iarăşi caută ceva ce ţine de atribuţiunile lui. E clar pe ce poţi să participi la şedinţa de Guvern, dacă nu eşti invitat de premier. Eu îmi căutam alibi să fie la invitaţia premierului. Să renunţe la poziţia asta cu mersul la şedinţele de guvern. Are momentul promulgării, are retrimiterea la Parlament, trimiterea la CCR. Cred că trebuie să evite confruntările pe atribuţiuni care riscă să ajungă conflicte la CCR”, a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax, la postul B1 Tv.

Declraţiile fostului preşedinte vin în condiţiile în care, pe fundalul veştilor că Guvernul se pregăteşte să adopte o ordonanţă pentru amnistie şi graţiere, Klaus Iohannis a anunţat că va participa la toate şedinţele de Guvern. Ulterior acestui anunţ, preşedinte a participat la şedinţa de joi a Cabinetului Dăncilă, însă n-a stat până la final, iar vineri, când a fost adoptată Ordonanţa Lăcomiei, nu a fost prezent.

Cât despre confruntări care riscă să ajungă conflicte la CCR, reamintim că miercuri Curtea Constituţională a dat câştig de cauză Guvernului, dispunând că şeful statului Klaus Iohannis este obligat "să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru" şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne