Băsescu îl ia peste picior pe Duşa: Domnul ministru tinde să dovedească şi public că nu înţelege nimic

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu nu a ratat ocazia să mai ironizeze un ministru din Cabinetul Ponta 4. Cu puţin timp înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, şeful statului le-a declarat jurnaliştilor aflaţi pe Aeroportul Otopeni că a văzut "sarcina primită prin presă" de la ministrul Apărării, Mircea Duşa, să rezolve problema bugetului Apărării, arătând, totodată, că acesta "tinde să dovedească şi public că nu înţelege nimic", relatează Mediafax.

Miercuri, ministrul Apărării anunţa că i-a trimis preşedintelui Băsescu o scrisoare prin care i-a cerut să pledeze la Consiliul European pentru aprobarea creşterii deficitului, care ar permite MApN o suplimentare de 0,3% la buget.

"Eu i-am trimis domnului preşedinte o scrisoare prin care-l rog mâine la Consiliul European să aducă în discuţie acest subiect, vis-a-vis de sporirea bugetului pentru Ministerul Apărării", a declarat Mircea Duşa, adăugând că a anexat la scrisoarea către preşedinte şi alte scrisori trimise "la ceilalţi lideri europeni de a face acest demers în vederea obţinerii de derogări pentru creşterea deficitului".

Replica lui Băsescu nu s-a lăsat mult aşteptată: ''Am văzut sarcina primită prin presă, de la ministrul Apărării, să rezolv problema bugetului Apărării. Domnul ministru tinde să dovedească şi public că nu înţelege nimic. Întrebarea mea este, pentru că nu vreau să se facă un joc politic pe această temă, ce documentaţie s-a trimis la Comisia Europeană, pentru ca eu să pot susţine în Consiliu acest lucru?''

Traian Băsescu a afirmat că a purtat o discuţie cu premierul Victor Ponta pe acest subiect în timpul negocierilor din Guvern şi Fondul Monetar Internaţional.

"L-am rugat să agaţe în deficitul pe care îl va conveni, şi care a rămas în programul stabilit, deficit pe ESA 1,4% şi deficit structural 1% din PIB, dar l-am rugat, în interiorul acestui deficit, pentru a credibiliza acţiunea noastră, să agaţe un 0,1% în plus pentru Armată, pentru ca noi să spunem: Atât am putut, dar mai vrem o extindere cu încă 0,2% a deficitului destinat cheltuielilor de Apărare. Acest lucru se poate face însă cu o documentaţie solidă, depusă la CE. Eu sunt convins că în perioada următoare şi ministrul Apărării şi cel de Finanţe şi premierul vor lucra la această documentaţie'', a explicat acesta.

Preşedintele a mai precizat că îl va preveni pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, că această documentaţie va veni şi se va putea discuta în perioada imediat următoare, şi a ţinut să precizeze că Guvernul va trebui să intre în structurile CE, pentru a începe discuţiile, în vederea obţinerii acestei derogări.

"Lucrul este posibil dar nu se rezolvă cu dat sarcini prin presă, ci cu făcut documentaţie consistentă", a adăugat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne