Băsescu: Gabriela Firea a fost un cancer pentru Bucureşti. E bine că a plecat

Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la Digi 24, că Gabriela Firea, care a eşuat să câştige un nou mandat de Primar General, a fost un “cancer” pentru Bucureşti, acuzând-o că, în afara programului de inseminare in vitro, toate celelalte programe şi cheltuieli au fost o „mascaradă pe bani publici”.

„Firea era un cancer pentru Bucureşti pentru că ştia doar sintagma am cumpărat şi deloc n-am făcut. Ea a cumpărat aparatură pentru spitale, dar nu a dat apă caldă. Dacă dădea apă caldă ajungeau mai puţini la spital. A făcut excursii în Grecia pentru pensionari, a cumpărat ochelari, teste, ce are de făcut un primar nu a făcut. A cumpărat voturi din primul moment al mandatului ei. A plătit cântăreţi pe care nu-i mai cheamă nici Dumnezeu la un concert că sunt expiraţi. A făcut exact ce nu trebuie să facă un primar. A vrut să ţină captivi nişte oameni mai puţin interesaţi de creşterea calităţii vieţii în Bucureşti. Dacă a făcut un program extraordinar care trebuie continuat este cel cu inseminarea in vitro, în rest tot a fost o mascaradă pe bani publici”, a susţinut Băsescu, citat de Ziare.com.

Întrebat dacă rezultatul cursei pentru Primăria Capitalei, unde chiar el a fost unul dintre perdanţi, este unul bun, europarlamentarul PMP a afirmat că „bine că a plecat Firea”.

De asemenea, fostul preşedinte a precizat că, din punctul său de vedere, la alegerile din Capitală nu s-a dat „votul util pentru electorat” ci „votul util pentru politicieni”.

„Electoratul optează ca administraţia locală să facă politică în primul rând, nu administraţie. Îmi aduc aminte când am câştigat Primăria în 2000. PD-ul la acea vreme avea 4 la sută şi totuşi am câştigat Primăria Capitalei. Atunci bucureştenii votau omul. Bucureştenii au dat un vot politic. Vor avea politică şi nu vreau să fiu negativist şi nu vreau să descurajez pe nimeni. Nu vor avea administraţie, vor avea politică”, a mai declarat Băsescu, citat de România TV.

În ceea ce priveşte, eşecul la alegerile locale, Firea a acuzat în mai multe rânduri fraudă electorală. De altfel, într-un mesaj postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook, liderul PSD s-a plâns că i-au lipsit în jur de 30.000 de voturi pentru a obţine victoria în faţa lui Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS în cursa pentru Primăria Capitalei.

„Ce voi face în continuare? Voi încerca, după puterile mele, să apăr voturile cetăţenilor, adică esenţa democraţiei. Ştiu că este o luptă inegală. Ei, cu toate instituţiile statului de partea lor, cu toate butoanele vizibile şi invizibile. Eu, cu oamenii alături dar fără forţă persuasivo-instituţională. Voi merge mai departe în justiţie dar, la cum arată lucrurile... în fine, dacă tot au câştigat prin fraudă, măsluire, viciere, măcar să se apuce de treabă”, a mai precizat Gabriela Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne