Băsescu: Fraţii ăştia musulmani care năvălesc cu hoardele în Europa nu au şi ei de apărat ţara lor acolo?

Nu scrie în niciun tratat al Uniunii Europene că trebuie să primesc refugiaţi de peste tot de unde-s războaie, a atras atenţia fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Atitudinea Uniunii Europene faţă de problema imigraţiei ar trebui să fie una "dură". În plus, nu există temei legal pentru care un stat membru să fie obligat să primească refugiaţi, a declarat miercuri, la postul B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Nu scrie în niciun tratat al Uniunii Europene că trebuie să primesc refugiaţi de peste tot de unde-s războaie. Aş mai întreba un lucru: fraţii ăştia musulmani care năvălesc cu hoardele în Europa nu au şi ei de apărat ţara lor, patria lor acolo?", a declarat Băsescu, citat de News.ro.

În opinia fostului şef de stat, există riscul ca unor ţări să le fie repartizaţi refugiaţi mai greu de integrat decât alţii.

"Sunt lucruri pe care nu le poţi cere unei ţări dacă ea nu vrea. Dacă doamna Merkel a vrut să primească 1.000.000 de musulmani, e treaba Germaniei. Nu-mi repartiza mie ce ai primit tu sau după ce-i vezi care au carte, care nu, vii şi spui «ăştia care nu au carte, dă-i în România»", a afirmat Traian Băsescu, care susţine că atitudinea Uniunii Europene faţă de problema imigraţiei trebuie să fie "dură".

În acelaşi timp, fostul preşedinte a atras atenţia şi asupra riscului implicat de promovarea în continuare a corectitudinii politice - riscă să creeze reacţii adverse printre popoarele europene, existând deja precedentele Marea Britanie şi acum Statele Unite.

"Aici este marea problemă a acestui corect politic. Ei spun este corect politic să-i primim, dar Europa trebuie să renunţe la povestea asta că-i deja refuzată de două popoare mari, o să urmeze şi alţii. Să nu vă miraţi ca din acest corect politic să ne trezim cu Marine Le Pen preşedintă a Franţei. Trebuie să înţelegem că avem obligaţia ca politicieni să ne întoarcem către ce vor popoarele noastre", a mai precizat Traian Băsescu.