Băsescu: Foarte probabil voi candida la Primăria Capitalei. Am conştiinţa împăcată. Eu nu ştiu să pierd

Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu pare tot mai hotărât să candideze la Primăria Capitalei, după ce PMP a fost exclus de la negocierile pe pe care PNL şi Alianţa USR-PLUS le-au purtat pentru susţinerea unor candidaţi comuni. Într-o intervenţie la Digi24, europarlamentarul a transmis că anunţul oficial îl va face săptămâna viitoare.

"Încă nu este o decizie luată, dar nu exclud această posibilitate", a afirmat Băsescu, adăugând că mai are nevoie de o discuţie cu liderii tuturor organizaţiilor PMP, discuţie pe care probabil o va avea vinerea viitoare.

Întrebat dacă prin candidatura sa nu va ştirbi şansele pe care le are Nicuşor Dan, fostul şef de stat a replicat: "Ne-au anunţat că nu este loc în această alianţă şi pentru PMP. Nefiind, ne luăm soarta în mâini. Ei au stabilit că pot câştiga eliminând PMP-ul. De ce să-mi bat eu capul cu problemele pe care ei deja le-au judecat?"

"PMP-ul nu e victima nimănui. Eu nu condamn aceste partide să facă o alianţă între ele fără PMP. În acelaşi timp, nici PMP nu poate fi condamnat că va candida", a punctat Băsescu.

De asemenea, deputatul european a prezentat rezultatele unui sondaj CURS pentru a demonstra că în cazul în care candidează, va lua voturi şi de la Nicuşor Dan, şi de la Gabriela Firea şi a spus că, în această privinţă, "are conştiinţa împăcată".

Liderul PMP a reamintit că a fost printre primii care au susţinut o candidatură a lui Nicuşor Dan susţinută de dreapta şi consideră în continuare că Nicuşor Dan are cele mai mari şanse să câştige Primăria Capitalei.

Băsescu a mai precizat că nu prea ştie să piardă în alegeri. Referindu-se la liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care a anunţat că va candida şi el, fostul preşedinte este convins că îl va "bate rău" în alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne