Băsescu: Există multe persoane care sunt întrebate de procurorii DNA dacă ştiu ceva despre mine

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri, în cadrul unei intervenţii telefonice pentru postul B1 Tv, că speculaţiile potrivit cărora ar fi ajutat la fuga lui Omar Hayssam din ţară sunt servite populaţiei de către "lichele" cărora le este frică de venirea sirianului în România.

"Revenind la subiectul pe care îl discutaţi, trebuie să ştiţi, un lucru care m-a frământat şi pe mine până la terminarea mandatului, cum a reuşit să fugă Omar Hayssam din ţară. O parte din mecanism, din Constanţa până în Siria s-a aflat, problema e cu sprijinul cui a ajuns până la Constanţa. Eu am întrebat: avem o înregistrare a operaţiei care i s-a făcut lui Hayssam în penitenciar? (...) Am întrebat: dacă vreo monstră s-a prelevat din pancreasul care i s-a tăiat. Nu exista nimic. Pentru mine a fost mereu un mister şi trebuie să recunosc că atunci am luat-o de-avalma.

(...) Când ani de zile cât l-au supravegheat structurile noastre prin Siria, Liban, Irak, n-a dat niciodată semne de boală, ori un om cu pancreasul tăiat (...) Acum, că se încearcă a se împinge lucrurile la Băsescu e la modă (...) Eu vă spun două lucruri simple: Dacă aş fi fost parte a scoaterii lui Hayssam din ţară în niciun caz n-aş fi putut să destitui pe Procurorul General şi pe şefii de servicii, şi în niciun caz nu l-aş fi adus înapoi. Pentru că operaţiunea a avut un gir politic la cel mai înalt nivel. Prostiile astea servite populaţiei de tot felul de lichele fac parte din categoria celor care tremură la venirea lui Hayssam în ţară", a precizat Traian Băsescu.

În cadrul aceleiaşi intervenţii telefonice, fostul preşedinte a mai afirmat că există multe persoane care sunt întrebate de către procurorii DNA dacă ştiu ceva despre el.

"Sunt mulţi oameni chemaţi la DNA şi întrebaţi: domne, da ceva despre Băsescu ştiţi? Am informaţii în acest sens. Oameni care au făcut astfel de declaraţii în faţa judecătorului, în instanţă. Că oamenii sunt întrebaţi de procurori dacă ştiu ceva de Băsescu", a adăugat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne