Băsescu devine radical: Coldea, Kovesi, Stanciu, Dumbravă trebuie să dispară din magistratură şi SRI

Fostul preşedinte Băsescu acuză o serie de procurori, judecători şi ofiţeri SRI de abuz de putere şi de distrugerea imaginii luptei anticorupţie şi cere ca aceştia să răspundă în faţa legii.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, susţine că lupta contra corupţiei pare a fi aproape compromisă din punct de vedere al imaginii, vinovaţi fiind exact cei ce erau responsabili de ea.

"Combaterea corupţiei pare a fi aproape compromisă din punct de vedere al imaginii. Cine a compromis-o? Exact aceia care, aflaţi în funcţii în ultimii trei ani, trebuiau s-o ducă cu decenţă, cu probe şi cu respectarea drepturilor fundamentale. Din păcate, n-au făcut-o şi au compromis credibilitatea acţiunilor de combatere a corupţiei (vezi PS cu lista faptelor de notorietate publică).

Mai mult, practica „relaxării” în vilele SRI cu şpriţuri şi petreceri ale procurorilor, ofiţerilor SRI, judecătorilor şi a oamenilor politici laolaltă, este deja un tablou public ce compromite, în mod egal, pe toţi participanţii şi, din păcate, în mod nedrept, aruncă neîncrederea asupra a mii de procurori, judecători, ofiţeri SRI şi politicieni corecţi.

Aceste realităţi sunt pe punctul de a compromite o activitate esenţială şi necesară, decredibilizând chiar lupta instituţiilor statului împotriva corupţiei", susţine Băsescu, într-o postare pe Facebook.

Senatorul PMP mai susţine că el a avertizat public încă din 2015 asupra acestor "deviaţii inadmisibile şi a consecinţelor", ceea ce a făcut să fie declarat apărător al corupţilor, "ceea ce este o mare minciună."

"A...dacă vreţi apărător al drepturilor fundamentale, de acord, dar asta nu înseamnă apărător al corupţilor!", se autodefineşte Băsescu.

Prin abuzurile lor şi prin utilizarea discreţionară a puterii, procurori, judecători şi ofiţeri SRI au dat ocazia pelagrei tranziţiei să se reinventeze, mai susţine Băsescu.

"Pentru acest eşec, generat de abuzurile ultimilor trei ani, procurori, judecători, ofiţeri SRI precum Coldea, Kovesi, Şelaru, Roşu, Stanciu, Dumbravă, Dragomir, Negulescu, Savin şi mulţi, mulţi alţii, care au confundat instituţiile statului cu nişte instrumente aflate la dispoziţia lor pentru a acapara o putere personală nemărginită, nelegitimă, pe care nu le-a dat-o nimeni, trebuie să dispară din magistratură şi din SRI. Dar nu trebuie să dispară oricum. Ei trebuie să răspundă în faţa legii pentru compromiterea luptei împotriva corupţiei prin abuzuri, prin represiune nedreaptă şi implicare inadmisibilă în jocuri politice nedemocratice", susţine fostul şef al statului.